Toyota ürün gamının en popüler aracı olmayı sürdüren Corolla şimdi 50. yılını kutluyor. 1966 yılından bu yana 150 ülkede 44 milyondan daha fazla satış adedine ulaşan Corolla, Toyota’nın toplam global satışlarının da yüzde 20’sini oluşturuyor.

. Yeni Corolla bu ayın son haftasında Türkiye’de satışa sunulacak. Otomobilin genel olarak ön tasarımı tamamen değiştirilirken, Yeni Corolla’ya daha geniş bir duruş ve daha premium bir görünüm kazandırılmış.

Dış tasarımında göz alıcı yeni LED farlar, LED arka stop lambaları ve karartılmış arka ve arka yan camlar ile kapı kollarındaki yeni krom detaylar prestij algısını yükseltiyor. Kabinde yapılan kapsamlı düzenlemeyle birlikte yenilenen özellikler arasında, sportif klima paneli, 7 inç Toyota Touch 2 dokunmatik ekran, 4.2 inç renkli (TFT) çok fonksiyonlu ekran yer alıyor. Ayrıca benzinli modellerde geliştirilmiş yeni nesil Yokuşta Kalkış Destek Sistemi (HAC3) Yeni Corolla’da sunulan bir diğer özellik. Yeni Corolla’da artık dokuz farklı renk seçeneği sunulacak.

Bozkurt: Hedef 35 bin adetlik satış

Yeni Corolla’nın tanıtım toplantısında bir konuşma yapan Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, 2013 yılında 11’inci neslini piyasaya sundukları Corolla’nın şimdi çok daha prestijli bir otomobil haline geldiğini belirterek “Corolla, bugün artık bir efsane. Hiçbir otomobil modeli Corolla’nın yakaladığı başarıya ulaşamadı. Türkiye’de de Yeni Corolla yükselen hedeflerimize ulaşmada anahtar rol oynayacaktır. 2016 yılında toplam 35 bin Corolla satışı hedefliyoruz ” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr