Merkez Osmangazi İlçesi Akpınar Mahallesi'nde geçen Mart ayında S. B., yolda gördüğü A. D. ve M. D.'yi bıçaklamakla tehdit ederek paralarını istedi. Korkan A., cebinde bulunan 4 lirayı, M. ise 1 lirayı B.'ye verdi. Ev giden A. D. yaşadıklarını babası M. D.'ye anlattı. Polis merkezine giden M. D.'nin şikayeti üzerine gözaltına alınan S. B. tutuklandı. 

Hakkında Bursa 6'cı Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Yağma' suçundan 5- 10 yıl arasında hapis cezasıistemiyle dava açılan S. B.'nin yargılanmasına başlandı. Yapılan ilk duruşmaya babası ile gelen A. D. yaşadıklarını şöyle anlattı:
"M. ile fırına ekmek almaya gidiyorduk. Yanımızda duran 16 HT 679 plakalı otomobilden inen S. B. yanımıza gelip, 'Şimdi ben sizi gasp ediyorum, üzerinizde ne varsa çıkarıp verin. Üçe kadar sayıyorum. Çıkarmazsanız bıçaklarım' dedi. Biz de korkudan bozuk paralarımızı verdik. Sonra S.'nin babası verdiğimiz paraları ödedi. Kendisinden şikayetci değilim." 

ZORLA ALMAMIŞ

Duruşmada savunma yapan S. B. ise çocukların parasını zorla almadığını öne sürerek, "Yolda gördüğüm çocuklara, 'Gençler 3- 4 liraya ihtiyacım var. verir misiniz? diye sordum. Onlar da verdiler. Kimseyi tehdit etmedim. Beraatimi istiyorum" dedi.

Mahkeme heyeti S. B.'ye önce 5 yıl hapis cezası verdi. Sanığın duruşmadaki iyi hali ve babasının parayı ödemesi nedeniyle, mağdur çocukların şikayetci olmaması sonucu cezayı 2 yıl 1 aya indirip, Yargıtay aşamasını dikkate alarak sanığın tahliyesine karar verdi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr