* 17 Şubat Çarşamba - Sur’da 2 asker şehit oldu, Ankara’da askeri servis aracına yönelik saldırıda 20’si asker, 8’i sivil personel 28 kişi şehit oldu, 61 kişi yaralandı.

* 18 Şubat Perşembe - Diyarbakır’da bombalı saldırıda 6 asker şehit, İdil’deki operasyonda 1 polis ve 1 asker şehit oldu.

* 19 Şubat Cuma - Sur’daki operasyonlarda 5 asker ve 2 polis şehit oldu.

Bu acının tarIfI yok!

Ankara’daki saldırıda yaşamını yitirenler son yolculuklarına gözyaşlarıyla uğurlandı. Patlamada kızını kaybeden anne, “Böyle devlet olmaz, canımızı yaktılar. Kuzularımız her gün gidiyor” sözleriyle isyan etti...

Ankara’daki terör saldırısında yaşamını yitirenler son yolculuklarına uğurlandı. Şehitler için GATA, Kocatepe, Karşıyaka, Cebeci ve Ankara’nın ilçelerinde cenaze törenleri düzenlendi. Devlete tepki, eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın katıldığı Şereflikoçhisar’daki cenaze töreninde bir annenin “Böyle devlet olmaz, canımızı yaktılar, ülkeye düzen versin. Kuzularımız her gün gidiyor” sözleriyle dile getirildi. Şehit cenazelerine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan katılmazken İstanbul’daki programı da iptal edildi.

Başkentteki ilk tören Gülhane Askeri Tıp Akademesi’nde düzenlendi. GATA’daki törende Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanları, Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş ve Tuğrul Türkeş, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve askeri yetkililer hazır bulundu. Şehitler için dua ile başlayan törene, şehitlerin yakınları, gaziler ve çok sayıda yurttaş da katıldı.

Saldırıda şehit olan Kıdemli Astsubay Başçavuş İbrahim Baran, Kıdemli Astsubay Başçavuş Ertan Akgün, sivil memurlar Mustafa Haliloğlu, Sedat Durğun, Figen Gündüz, Meryem Yılmaztürk, Güner Altınok ve Fatma Berna Atmaca Kocatepe Camisi’nden uğurlandı. Merasim Sokak’taki anmanın ardından Kocatepe’ye gelen Davutoğlu ile birlikte törende, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı, kuvvet komutanları, Başbakan Yardımcıları Mehmet Şimşek ve Numan Kurtulmuş ile bazı bakanlar ve bürokratlar katıldı. Cenaze namazının ardından omuzlar üzerinde taşınan şehit tabutları, gözyaşlarıyla uğurlandı. Kimya Mühendisi Yıldız Demirtaş’ın cenazesi, Karşıyaka Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Emekliliği gelmesine karşın Demirtaş’ın çocuklarını okutmak için çalışmaya devam ettiği öğrenildi.

Babacan’a tepki

Filiz Koçak için Şereflikoçhisar’da tören düzenlendi. Törene katılan eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’a şehit annesi “Böyle devlet olmaz, canımızı yaktılar, ülkeye düzen versin. Kuzularımız her gün gidiyor” diyerek tepki gösterdi. Cenaze alana getirildiğinde Koçak’ın teyzesi ve kız kardeşi tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Acılı anne Meliha Koçak, kızına son kez “Filizini dikeceğim, belki baharda canlanırsın ve ben de senin yanına gelirim” diye gözyaşlarıyla seslendi.

Şehit iki askerin cenazeleri Cebeci Şehitliği’nde, diğer 5 sivilin cenazeleri de Ankara’nın ilçelerinde toprağa verildi.

Erdoğan katılmadı

Ankara’daki törenlere Erdoğan katılmadı. Erdoğan, dün İstanbul’da, Mabeyn Köşkü’nde Benin Cumhurbaşkanı Boni Yayi ile görüşecekti. Ancak görüşme iptal edildi. Edinilen bilgiye göre, görüşme, Benin Yayi’nin ülkesindeki genel siyasi durum ve cumhurbaşkanlığı seçim süreci nedeniyle iptal edildi.

Sur’da bir günde 7 şehit!

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde çıkan çatışmada 2 asker ve 2 polis ile PKK’lilerin tuzakladığı binada göçük altında kalan 3 asker şehit oldu

Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağı ve operasyonlan 2 Aralık’tan bu yana sürüyor. Operasyonarın 80. gününde dün PKK’liler ile güvenlik gücleri arasında çıkan çatışmada Uzman Çavuş Sercan Yılmaz ve Uzman Onbaşı Osman Kaya ile özel harekât polisleri Mücahid Soydemir ve Ömer Faruk Sayıl yaralandı. Diyarbakır Asker Hastenesi’ne kaldırılan yaralı güvenlik görevlileri yapılan tüm müdahalelere karşın kurtarılamayarak şehit oldu. Hasırlı Mahallesi’nde PKK’lilerin tuzakladığı bombayı patlatması sonucu enkaz altında kalan 3 asker şehit oldu, 4 asker de yaralandı. Şehit olan askerlerin Astsubay Doğukan Tazegül, Enes Demir ve Hüseyin Gümüş olduğu belirtildi.

Sur’da şehit olan 25 yaşındaki Uzman Çavuş Sercan Yılmaz’ın Adana’nın Seyhan ilçesindeki ailesi acı haberle yıkıldı. 2 katlı evin birinci katının girişindeki divanda oturan dede Ali Bulut ile anneannesi Enise Bulut, kapılarında askerler ile sağlık görevlileri görünce torunlarının şehit olduğunu anlayıp ağlamaya başladı. Yaşlı çifte sağlık görevlileri müdahale etti. Bekâr olan ve 3 ay önce Mürşide Serttaş ile nişanlandığı bildirilen Sercan Yılmaz’ın acı haberinin verildiği evden ağıtlar ve çığlıklar yükseldi.

‘Başkaları yanmasın’

Özel harekât polisi 24 yaşındaki Mücahid Soydemir’in memleketi Osmaniye’ye ateş düştü Babası Musa 6 yıl önce, annesi Fatma Soydemir de geçen yıl vefat eden şehit Mücahit Soydemir’in Selimiye Mahallesi’nde oturan ailesiyle kalan ev kadını eşi Hüsne Soydemir acı haberi alınca sinir krizi geçirdi. Şehidin Hatay’da görev yaptığı ve 2 ay önce de geçici görevle Sur’a gönderilirken, eşini ailesinin yanına bıraktığı belirtildi.

Acı haber aileyi yıktı

Sur’da şehit olan özel harekât polisi şehit olan Ömer Sayıl’ın acı haberi, Kahramanmaraş’ın Akif İnan Mahallesi’ndeki evine haber gitti. Babası Abdullah ile Söngül Sayıl acı haberle yıkıldı. Şehidin yakın arkadaşı Kaan Yerli, “Kendinin çok büyük hayalleri vardı. Bana ‘Gidiyorum geri geleceğim’ demişti olmadı ama. Vatan sağ olsun. Ailesine yeni katılan bir çocuğu oldu. Daha babası ona kavuşamadan terör belası geldi babasını kendinden ayırdı” dedi.

24 yaşındaki Jandarma Özel Harekât (JÖH) Uzman Onbaşı Osman Kaya’nın acı haberi Van’ın Erciş ilçesi Vanyolu mahallesindeki baba ocağına ulaştı. Acı haber karşısında şehidin ailesi yasa boğulurken, şehit babası Ali Kaya, “Kendisiyle telefonda görüştüğümde ‘4-5 gün sonra senin misafirinim. İzine geleceğim’ demişti. Dedim neden geç kaldın. Dedi ki ‘bizim evli arkadaşlarımız var, onlar izine gitmiş gelsin, bize de 4-5 güne kadar izin verirler. Ben sürpriz yaparım, gelirim, kapıyı çalarım inşallah’ demişti” dedi.

Sur’da enkaz kalarak şehit olan Astsubay Doğukan Tazegül’ün şehit haberi, Ankara’daki baba evine ulaştı. Acı haberin ardından şehidin evine Türk bayrağı asıldı. Bekâr ve 1 kız kardeş sahibi olan şehidin 4 yıldır görevde olduğu belirtildi.

Lice ve İdil şehitlerine veda

Diyarbakır’daki bombalı saldırıda şehit düşen jandarma er Mustafa Bilgili için Amasya’nın Suluova İlçesi merkezindeki Hacı Mustafa Cami’nde cenaze namazı kılındı. Şehit Bilgili’nin cenaze namazını imam olan babası Recep Bilgili kıldırdı. Yaklaşık 15 bin kişinin katıldığı törende, vatandaşlar bir süre cenaze aracının ardından yürüdü. Bilgili’nin cenazesi şehitlikte toprağa verildi.

Binlerce kişi uğurladı

Diyarbakır’daki bombalı saldırıda şehit olan Amasya’nın diğer şehidi er Recep Bodur için Amasya Sultanbeyazıt Camisi’nde ikindi vakti tören düzenlendi. Şehit ailesinin feryatları yürekleri dağladı. Şehidin cenazesi Yolyanı Köyü’nde gözyaşlarıyla toprağa verildi. Törene, askeri ve mülki yetlilerle binlerce vatandaş katıldı.

Jandarma erler Fatih Yeniay ile Kadir Görgülü’nün cenazeleri Adana’da son kez baba evlerine götürüldü. Ayrı ayrı kılınan cenaze namazının ardından şehitler, götürüldüğü Asri Mezarlıktaki Şehitlikte gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Diyarbakır’daki bombalı saldırıda şehit olan Jandarma Er Mustafa Nerkis’in cenazesi hava yoluyla memleketi Kütahya’ya getirildi. Yehidin cenazesi toprağa verilmek üzere Kütahya’nın Beyce Köyü’ne götürüldü.

İzmir’de büyük acı

Diyarbakır’daki bombalı saldırıda şehit olan Astsubay Başçavuş Halit Zilani Çelik’in cenazesi Diyarbakır’daki törenin ardından memleketi İzmir’e gönderildi. Şehidin cenazesi Bostanlı Beşikçioğlu Cami’ne götürülerek burada Ankara patlamasında şehit olan Astsubay Başçavuş Eren Ördek ile birlikte tören düzenlendi. Şehidin ailesi törende gözyaşlarına boğuldu.

İdil ilçesinde şehit olan Uzman Çavuş Burak Güneş ve özel harekat polisi Veysi Kakı’nın cenazeleri memleketlerine gönderildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr