Kaynak Holding’e kayyum olarak atanan Aytekin Karahan’ın da aralarında bulunduğu 23 sanığın Kamu İhale Kurulu’ndaki (KİK) yolsuzluk iddialarına ilişkin davada savcı, esasa ilişkin mütalaasını açıkladı.Savcı, Karahan’a "zincirleme olarak görevi kötüye kullandırmaya azmettirme" suçundan 3 yıl 6 aya kadar hapis cezası talebinde bulundu.

KİK’teki yolsuzluk iddiaları üzerine 23 sanık hakkında Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılmıştı. Davanın dünkü duruşmasında savcı, esasa ilişkin mütalaasını açıkladı.

3D GÖZLÜK İDDİASI 

Hürriyet'te Mesut Benli'nin haberine göre, mütalaada savcı, İstanbul’da otel rezervasyonu yapma, konaklama masraflarının karşılanması, başka illere seyahat masraflarının karşılanması, ikramın ötesinde yemekli toplantılar, hediye adıyla son model cep telefonu, 3D gözlük, kol saati, 3D televizyon, tablet alınması, 5 bin TL borç para alma veya paranın geri alınmaması, düğün için şarkıcı ayarlanması şeklindeki haksız menfaat sağlanması nedeniyle sanıklar Ali Kaya, Şenol Varürer ve Osman Turna’nın zincirleme görevi kötüye kullanma suçu işlediği, Aytekin Karahan, Hasan Karaya ve Sedat Soybayın’ın da “azmettiren olarak” suça iştirak ettikleri belirtildi. 

'MASAJ SALONU AĞIRLAMALARI'

Mütalaada sanıklar Ali Kaya Şenol Varürer ve Osman Turna’nın da uçak biletleri alınması, seyahat giderlerinin karşılanması, düğünde takı takılması gibi haksız menfaatler sağladıkları, bu nedenle görevi kötüye kullanma suçu işledikleri de iddia edildi. Sanık Osman Nuri Yılmaz ve Ferit Rızvanoğlu’nun da azmettiren olarak söz konusu suça iştirak ettikleri öne sürüldü.

Mütalaada, tanık olarak dinlenilen M.M’nin sanıklar Kaya, Varürer ve Turna’yı masaj salonunda ağırlamalar, oto bakımı yaptırım, balayı organizasyonu ve ödemesini yaptığı belirtildi. Savcı, M.M. hakkında mahkemenin suç duyurusunda bulunmasını da istedi. 

3 YIL 6 AY HAPİS

Savcı, sanık Karahan’ın görevinin gereklerine aykırı hareket etmek suretiyle kişilerin mağduriyetine veya kamunun zararına neden olduğu, kişilere haksız bir menfaat sağladığı gerekçesiyle 3 yıl 6 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi.

Fethullah Gülen’e yönelik sürdürülen soruşturma kapsamında, cemaate yakın olduğu iddia edilen Kaynak Holding’e kayyum atanarak el konulmuş, Holding bünyesindeki şirket ve bir vakıf ile bir derneğe mahkeme kararıyla 7 kayyum atanmıştı. Kayyum olarak atanan bu 7 isim arasında KİK davasının sanığı Aytekin Karahan da yer alıyor.

150 BİN LİRA MŞLA İŞE BAŞLADILAR

Aytekin Karahan'ın da aralarında bulunduğu İpek Koza Grubu'na atanan kayyumlar 150 bin lira maaşla işe başlatılmıştı. Kamuoyunda büyük tepki çeken bu rakamın daha sonra, kayyumların 'kendi isteği ile' 42 bin liraya düşürüldüğü duyurulmuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr