Resmi Gazete'de yer alan 672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'de "Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olan, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve kamu kurumlarındaki çok sayıda kişi, kamudaki görevlerinden çıkarıldı" denildi.

Bu kararname ile 7669 Emniyet Müdürlüğü çalışanı, 323 Jandarma Genel Komutanlığı mensubu ihraç edildi. Diyanet İşleri Başkanlığı'nda 1519 kişi, Sağlık Bakanlığı'nda 2018, aralarında Barış için Akademisyenler bildirisine imza atan akademisyenlerin de bulunduğu 2 bin 346 üniversite görevlisi ihraç edildi. Toplam, 42 bin 881 kişi daha kamudaki görevlerinden ihraç edildi. KHK ile ihraç edilen kamu çalışanları arasında YARSAV Başkanı Murat Arslan da yer aldı. Arslan, "Bu ülkeye mutlaka demokrasi ve hukuk geri gelecek" açıklaması yaptı.

MURAT ARSLAN: HUKUKU SAVUNANLAR MUTLAKA KAZANACAK

Şehit kardeşinin cenazesinde hükümete tepki gösteren Yarbay Mehmet Alkan DA, son çıkarılan KHK ile ihraç edilenler arasında. Yarbay Alkan karara sosyal medyadan büyük tepki gösterdi.

Yarbay Mehmet Alkan TSK'den ihraç edildi... "Aynı haksızlıklara uğramadan ölmeyin"


Kararnamede, Olağanüstü Hal kapsamında (OHAL) kamu personeline ilişkin bazı tedbirler alınması kararının, Anayasa'nın 121'inci maddesiyle OHAL kanununun 4'üncü maddesine göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulunca, 15 Ağustos 2016 tarihinde kararlaştırıldığı kaydedildi.

MECLİS'TEKİ UZLAŞMAYA AKP ÇALIMI: BELEDİYELERE KAYYIM

Kararnamede öne çıkan başlıklar şöyle:

* Yayımlanan 673 numaralı KHK ile, kendi isteğiyle emekli olan hakim ve savcılar KHK'nın yayımlandığı tarihten itibaren 2 ay içinde başvurmaları halinde mesleğe dönebilecekler.

* 673 numaralı KHK ile, ceza infaz kurumları ve tutukevleri izleme kurullarının başkan ve üyelerinin görevleri de 10 gün içinde sona erecek.

* Yurtdışındaki 'FETÖ' okullarının diplomaları iptal edildi.

* OHAL süresince iflas erteleme talep edilemeyecek.

* Yeni kararnameye göre, 'FETÖ'den aranan kişilerin eşlerinin de pasaportları iptal edilebilecek. Ayrıca Kayyım atanan şirketler TMSF'ye devredildi.

İmzacı akademisyenler de listede

Barış için Akademisyenler bildirisine imza atan ve üniversite ile ilişkisi kesilen akademisyenler şunlar.

Ankara Üniversitesi: Aysun Gezen, İlkay Kara, Nail Dertli, Onur Can Taştan, Gülseren Adaklı,Celil Kaya,Ozan Değer, Esra Dabağcı

Kocaeli Üniversitesi: Yücel Demirer, Onur Hamzaoğlu, Nilay Etiler, Kuvvet Lordoğlu dahil BAK imzacısı bütün akademisyenler.

Niğde Üniversitesi: Diyar Yılmaz, Fatma Gül Eryıldız, Nezahat Ezgi Oral Soydaş, Vahdet Mesut Ayan ve Yasin Durak Gazi Üni: Betül Yarar ve Kemal İnal.

Adıyaman Üniversitesi: Abdurrahman Aydın, Mustafa Altıntop ve Anadolu Üni: Ertuğrul Uzun.

İŞTE KARARNAMELERİN TAM METNİ

Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname

Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması Hakkında Kanun Hükmünde KararnameKaynak: Cumhuriyet.com.tr