Nuriye Yener adlı köpek sahibi 9 yavru köpeğinden 2 sinin kaybolduğunu bugün 11.00 sıralarında farketti. Yavru köpeklerini evinin çevresinde aramaya başlayan Yener, bundan bir sonuç alamadı. Aradığı bölgeyi genişlettiği sırada ormanlık alandan köpeklerin sesini duyan Nuriye Yener bu yöne doğru gittiğinde 2 yavrunun da bir sondaj kuyusuna düştüğünü gördü.

İTFAİYE VE BELEDİYEDEN YARDIM İSTEDİ

Yardım talebi üzerine olay yerine gelen itfaiye ve belediye ekipleri yavruların 40 metrelik su sondajı için açılan ama kapatılmayan kuyunun 5. metresinde sıkışıp kaldığını gördü.

PARALEL ÇUKUR KAZDILAR

Bunun üzerine olay yerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı iş makinası çağrıldı. Köpeklerin düştüğü kuyunun hemen yanına kurtarma ekiplerinin girebileceği genişlikte bir kazı yapıldı.

BİR KANAL AÇIP YAVRULARI KURTARDILAR

Açılan ikinci kuyuya inen itfaiye ekipleri köpekleri sıkıştığı yerden kurtardı. Kuyudan yarı baygın halde çıkarılan köpeklere İtfaiye kurtarma ekibinin cihazıyla oksijen takviyesi yapıldı. Ekipte bulunanlar yavrulara masaj yaparak onları sıcak tutmaya çalıştı.

Olay yerinde yapılan ilk müdahelenin ardından kazazede yavrular bataniyeye sarılarak veterinere nakledildi. Sondaj kuyusu ve köpekleri kurtarmak için yanına açılan diğer kuyu kapatıldı.

KÖPEKLERİN SAHİBİ KONUŞTU

Nuriye Yener, sabah iki köpeğinin eksik olduğunu fark ettiğini ve aramaya başladığını anlatarak, "Kuyuya düştüklerini fark ettim. İtfayeye haber verdik. kurtarıldı" dedi. Beykoz'da kuyuya düşen yavru köpek ‘Kuyu’ da 11 gün sonra itifaiye ekipleri tarafından kurtarılmıştı.

Kurtarılan yavru köpekler sahibine teslim edildi

Beykoz'da düştükleri sondaj kuyusundan kurtarılarak veterinere götürülen 2 yavru köpek tedavisinin ardından sahibine teslim edildi. Büyük sevinç yaşayan Nuriye Yener, "Çok şükür kavuştum onlara" dedi.

"40 METRE DERİNLİĞİNDEKİ KUYUYA DÜŞTÜLER"

İstanbul Beykoz'da kapatılmayan 40 metre derinliğinde ve yaklaşık 20 cm genişliğinde su çıkarmak için açılan sondaj kuyusuna düşen 2 yavru köpek İtfaiye ve belediye tarafından kurtarıldı. Yarı baygın halde kurtarılarak olay yerinde ilk müdahalesi yapılan köpekler zabıta ekipleri tarafından özel bir veteriner kliniğine götürüldü. Burada klinik sahibi Alper Altuğ, köpeklere serum verdi. Köpekler battaniyeye sarılı halde sıcak su torbaları ile ısıtıldı. Kendilerine gelen yavrulara mama verildi.

"YAVRU KÖPEKLERİN DURUMU İYİ"

Veteriner Altuğ, "Birisi kurtuldu, diğerinin durumu kritik. Geldiklerinde hipotermiğe girmişlerdi. Vücut ısılarını yükselttik. Serum verdik, sıcak su torbaları ile ısıtıyoruz. Yoğun bakım kabinine koyulmaları gerekiyor. Bence ikisi de yaşar" ifadelerini kullandı.

"KÖPEKLERİN SAHİBİ ÇOK SEVİNDİ"

Yavru köpekler daha sonra büyükşehir belediyesine bağlı ekipler tarafından sahibi Nuriye Yener'e teslim edildi.

Yener, köpeklerini alırken büyük sevinç yaşadı. Yavru köpeklere sarılan Nuriye Yener, saatlerdir yemek yemediğini ve üzüldüğünü söyledi. Sokaktan alıp köpekleri beslediğini belirten Yener, "Köpeklere iki yıldır bakıyorum. 8 yavru doğdu. 40 günlükler. İkisi kuyuya düşmüştü. İtfaiye kurtardı. Çok şükür kavuştum onlara" dedi. Yener, kurtarılan köpekleri battaniyeye sararak evine götürdü.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr