Operasyon, Adana merkezli olmak üzere Mersin, Hatay ve Şanlıurfa'da eş zamanlı olarak başlatıldı. Suriye ve Irak bölgesinden yurda kaçak yollarda sokulan silahların, Adana ve Mersin'in kenar mahallelerinde piyasaya sürüldüğü bilgisine ulaşan Adana Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı KOM Şubesi ekipleri, yaklaşık 1 yıl önce çalışma başlattı. Yıl boyunca silah kaçakçılığı yapan şebeke elemanlarına yönelik küçük çaplı yakalamalar gerçekleştiren KOM ekipleri, örgütün şablonunu çıkardı.

Şebekenin Hatay ve Şanlıurfa'dan bağlantılarının yurda sokulan silahları, araçların zula tabir edilen gizli bölmelerine yerleştirip Adana ve Mersin'e gönderdiği tespit edildi. Adana ve Mersin'de depolanan kaçak silahların daha sonra uyuşturucu çetelerine dağıtıldığını ortaya koyan polis, bugün şafak vakti operasyon düzenledi. Adana merkezli olarak Hatay, Şanlıurfa ve Mersin'de önceden belirlenen 37 adrese eş zamanlı olarak baskın düzenlendi.

350 POLİSLE OPERASYON

Adana'da 34, Hatay, Şanlıurfa ve Mersin'de de birer adrese girildi. KOM ekiplerinin önderliğinde gerçekleştirilen operasyona Terör, Asayiş, Uyuşturucu Suçları ile Mücadele Şubesi'ne bağlı 350 polis katıldı. İlçe Suç Önleme Bürolarından ekiplerinin de destek verdiği operasyonda, 3 işyeri ile 34 ayrı ev tek tek arandı, şebeke liderlerinin de aralarında bulunduğu 20 şüpheli gözaltına alındı. Yapılan aramalarda, 8 tabanca, 13 pompalı olarak adlandırılan otomatik av tüfeği, silahlara ait mühimmatlar, yedek parçalar ile 70 bin paket kaçak sigara ele geçirildi.

OĞLUNUN ŞEHİT OLDUĞUNU ZANNETTİ

Anadolu Mahallesi'nde bir adrese giden ekipler, uykuda olan ev sahibini uyandırmak için kapının ziline bastı. Ev sahibinden önce binada kiracı olarak oturan bir kişi zil sesine uyandı. Binanın giriş kapısını açan bu kişi, karşısında polisleri görünce ne yapacağını şaşırdı. Oğlunun uzman çavuş olarak görev yaptığını belirten bu kişi polislerin kendisine şehit haberini vermeye geldiğini zannederek şoka girdi. Ekiplerin ev sahibi için geldiğini öğrenen bu kişi rahat bir nefes aldı.

SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLİRKEN UYKUDAYDI

Gözaltına alınan şüpheliler, Adli Tıp Birimi'ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Polisin gözaltına aldığı bir şüphelinin kelepçeli olmasına rağmen hala uykuda olması dikkat çekti. Koluna giren polislerin desteğiyle ayakta duran ve gözleri kapalı olarak yürüyen şüpheli, sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr