Ürünü internetten aradınız buldunuz ya da mağazaların birinden ürüne ulaştınız fakat bu ürünü geliştirip kendinize özel bir şeyler yapmak istiyorsunuz. Evinizde ya da işyerinizde bu çizimi tamamladınız. İşte bu ürünü üretmek için bir 3D yazıcı size yeter.

Evet, yanlış duymadınız. Sizin için teknolojinin geldiği son çılgınlık 3D yazıcılar. Sahip olmak istediğiniz her şeyi yapabileceğiniz bu yazıcılar devir değiştirecek nitelikte bir buluş. Teknoloji çılgınlığının bu boyutlara ulaşabileceğini tahmin eder miydiniz? Ve sonunda teknoloji bu boyuta geldi. 3D yazıcı ile birçok ürünü üretmek artık mümkün oluyor. Bu yazıcılarda plastik ya da plastik bazlı maddeler kullanılmaktadır.

 

3D YAZICININ AVANTAJLARI

 

Teknolojinin geldiği en son noktada artık tasarımlarınızı ya da üretmek istediğiniz bir ürünü kendi maharetiniz ile yapabilirsiniz. Örneği aracınız arıza yaptı ve yedek parça gerekiyor. İşte bunu da 3D yazıcı marifeti ile kolayca yapabilirsiniz. Yapabileceğiniz ve hayal gücünüzü zorlayan birçok şeyi bu teknoloji harikası yazıcılar ile yapabilirsiniz. Peki, 3D yazıcı ileyapılabilecekler nelerdir? Size bu kadar anlattıktan sonra biraz da 3d yazıcı ile yapılabilecekler nelerdir? Bunlara bir göz atalım.

 

3D yazıcı ile hayal gücünüzü zorlayın. Kendi yapabileceğiniz ürünleri hayal edin ve bunları ürettiğinizi düşünün. Örneği eski bir plak ya da radyoya sahipsiniz fakat bir parçası arızalandı. Evde oturduğunuz yerde bunu üretin. Okey taşınızı kayıp ettiyseniz hemen geçin yazıcıda aynısını üretin. Bıçak ya da plastik mutfak eşyalarınız kayıp olduysa hemen yapın.

 

Kurabiye kalıplarınızı zevkinize göre üretin. Anılarınızı taze tutmak için çekmecede atılı duran fotoğraflarınıza çerçeve üretin. Anahtarlarınız için anahtarlıklar, lamba apliği, evinizde ya da işyerinizde kullandığınız elektrik prizlerini, minik yavrularınız için kaliteli malzemeden oyuncaklar üretebilirsiniz. 3D yazıcılar ile yapabileceğinizin sınırı nerede ise yok gibi. Metal ve tahta olmayan nerede ise her ürünü kendinizi üretebilirsiniz.

 

3D YAZICI İLE YAPILABİLECEKLER NELERDİR?

Güneş gözlükleri ya da dereceli gözlükleriniz için sağlam çerçeveler, oto yedek parçaları, sağlık alanında yapay damar ya da bağlar, gömlek ya da pantolonlarınız için şık ve zevkinize uygun kol düğmeleri, kâğıt tutturmak için ataşlar, düğmeler, tasarladığınız oyuncaklar ve daha binlerce çeşit ürünü kendi zevkinize ve isteğinize göre tasarlayıp üretebilirsiniz. 3D yazıcılar hayatın her alanında kullanılabilir.

 

Yeni geliştirilen ve yaygınlaşmaya başlayan 3d yazıcı teknolojisi giderek daha az maliyetli olmaya başlıyor. Bir çok sektör kullanılmaya başlanan bu yazıcılar ile boeing firması tarafından uçak yapılması projesi daha mevcut. Evde ve ya işyerinizde canınız sıkıldığında 3d yazıcınız ile kendi tasarımınız olan ürünleri oturup üretin. Sınırları kendiniz belirleyin ve kısa zamanda yanınıza gelecek bu teknolojiye yer açın. Ayrıca inovasyon ve endüstriyel internet ile ilgili bilgi için tıklayın.

 

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr