Hastanede 26 Ocak 2017 tarihinde yapılan tetkiklerin sonunda İpekyolu İlçesi'nde 38 günlük erkek bebeğin cinsel istismara uğradığı  belirlenince olaya polis ve savcılık el koydu. Yapılan tüm müdahalelere rağmen bebek kurtarılamadı. Polis yaptığı soruşturma ardından bebeğin annesi P.T.'nin de bulunduğu F.A. ve Y.G.'yi gözaltına alarak tutukladı.

DAVA AÇILDI
Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma tamamlandı. Savcılık yaptığı yazılı açıklamada 3 sanık hakkında Van 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle dava açıldığını duyurdu. Açıklamada şöyle denildi:

"26.01.2017 tarihinde ilimizde meydana gelen, kamuoyuna 'Van'da 38 günlük bebeğe cinsel istismar iddiası' olarak yansıyan olayda Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturma kapsamında 26.01.2017 tarihinde gözaltına alınan ve 30.01.2017'de tutuklanan P.T.,F.A. ve Y.G. isimli şüpheliler hakkında yürütülen soruşturma sonucunda şüpheliler hakkında 'Canvarca hisle veya eziyet çektirerek çocuğu, beden veya ruh  bakımından kendini savunamayacak kişiyi öldürme, bu suça yardım ile çocuğun nitelikli cinsel istismarı suçlarından Van 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne kamu davası açılmıştır."

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr