CHP İBB Grup Başkan Vekili Ertuğrul Gülsever, İBB'nin CHP Grup Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, Büyükşehir tarafından Fatih'te değerinden fazla para verilerek alındığını öne sürdüğü 6 bin metrekarelik arsaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"BELEDİYE ZARARA UĞRATILMIŞ"

Ömer Saçaklıoğlu'nun yönetim kurulu başkanı olduğu Metal Yapı Konut A.Ş.'nin, 6 bin metrekarelik araziyi satmak üzere harekete geçtiğini ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin araziyi satın almak için Meclis'ten yetki istediğini belirten Gülsever, "Meclis'ten istediği yetkiye, biz bundan evvel olduğu gibi CHP grubu olarak belediyenin mülk edinmesine hiçbir zaman karşı çıkmıyoruz. Dolayısıyla da burada bir alım olacağı için Cumhuriyet Halk Partisi grubu olarak böyle bir alımın yapılmasına evet dedik. Daha sonra belediyenin bu araziyi 370 milyon lira gibi bir değere satın aldığını öğrendik. Bu araziyle ilgili olarak arkadaşlar burayı kaça almışlar diye bir araştırma yaptık. Bu arazinin Osman Kavran'dan 2012 yılında 33 milyon liraya satın alındığını gördük. 2014 yılında bu araziyle ilgili bir ekspertiz raporu hazırlanmış. O rapora göre arsanın değerinin 88 milyon lira olduğu tespit edilmiş. 2015'te yeni bir ekspertiz raporu verilmiş o raporda da 115 milyon lira değer biçmişler arsaya. Yapılan ekspertiz raporları bize gösteriyor ki, arazide yıllık ortalama 30 milyon lira bir değer artışı olmuş. Buradan hareketle yola çıkarsak 2015 yılında 115 milyon lira değer biçilen bu arazi, bugün 2017'nin başında 175 milyon değerinde bir araziye dönüşmüş olması gerekir. Oysa belediyemiz bu araziyi 370 milyon + KDV'ye, yani toplamda 430 milyon liraya almış bulunuyor. 200 milyon liralık bir fark var. Bu 200 milyon lira İstanbul halkının cebinden çıkan paradır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin parası değildir. Hepimizin parası ile burada belediye zarara uğratılmış, halkın parası çarçur edilmiştir" dedi.

"YARGIYA GEREKLİ MÜRACTLARIMIZI YAPTIK"

Gülsever, "Bu para İstanbul halkının parasıdır. Ve İstanbul halkının parasının İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından nasıl çarçur edildiğini, yandaşlara, akrabalara, eşlere, dostlara hangi kıyakların geçildiğini bu arsa üzerinden görmemiz mümkündür. O nedenle bu karara itiraz ediyoruz. Yargıya gerekli müracatlarımızı yaptık. Bundan sonra da takipçisi olacağız. Ve İstanbul'un parasının tekrar geriye dönmesini sağlayacak koşulların yaratılması için girişimlerimiz devam edecek" diye konuştu.

 Kadir Topbaş'ın FETÖ'den tutuklu damadının ortağına İBB'den 370 milyon liralık piyango!

Yandaş Dilipak, 'Ya Fatih Tezcan ya Kadir Topbaş gider' dedi, İBB açıklama yaptı

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr