Sezonun üçüncü grand slami olan Wimbledon'da mücadele eden Francesca Jones, dikkatleri üzerine topladı. Hem tekler hem de çiftlerde raket sallayan ve geçtiğimiz gün elenen 15 yaşındaki tenisçiyi görenler, gözlerine inanamadı. Normalden yaşlı görünen sporcunun daha önemli bir handikapı vardı.

Çünkü, junior'lar kategorisinde maçlara çıkan Jones'un sadece altı parmağı vardı. Nadir görülen Ectrodactyly Ectodermal Dysplasia hastalığından dolayı doğuştan, her bir elinde yalnızca üçer parmağı bulunan Britanyalı raket, sergilediği azimle ayakta alkışlandı. Tekler ve çiftlerde raket sallayan oyuncu, geçtiğimiz gün turnuvadan elendi.

Ailesinden uzakta yaşıyor

15 yaşındaki Francesca Jones, 9 yaşından bu yana İngiltere Bradford'daki ailesinden kilometrelerce uzakta bulunuyor ve Barcelona'da bir tenis akademisinde yaşıyor. Ectrodactyly Ectodermal Dysplasia isimli çok nadir görülen bir hastalık, bu halde olmasının sebebi. Yapısal bozuklukluklara yol açan bu kalıtsal bozukluk, saç, deri, el ve diş gibi organlarda anormalliklere yol açıyor.

Ayağında da benzer sorun var

Jones, "Daha küçükken işim daha zordu çünkü o zaman ayağımdan yaşadığım sıkıntı da vardı. Sağ ayağımda da sadece üç parmak var ve bu ayağım benim denge ayağım. Dolayısıyla her zaman denge gibi bir zayıf yanım da oldu. Ancak olgunlaştıkça bu konuda ilerleme kaydettim" diyor.

Eksiğini kondisyonla kapadı

Kondisyonunu geliştirdikçe daha iyi sonuçlar almaya başladığını söyleyerek insanların kendisiyle ilgili düşüncelerini de açıkladı: "Bir çok insan bana eleştiriler getirdi. Bunlar sadece beni motive etmeye yaradı ve daha çok hırslandırdı. Raketi düzgün tutamadığımı söyleyenler oldu".

(Milliyet)

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr