Arifiye Kalaycı Mahallesi'nde ormanlık alanın içinde bulunan Sapanca Gölü manzaralı 54 daireli sitenin inşaatında çalışan taşeron firma işçileri ücretleri ödenmeyince çatıya çıktı. Yaklaşık 3 aydır maaşlarının ödenmediğini iddia eden işçiler 2 katlı binaların çatısında kiremitleri yola attı.

4-5 işçiden birinin elindeben zin dolu pet şişe görüldü. Çatıdaki işçiler ücretlerinin ödenmesini istedi. İşçilerden Süleyman Kaya, firma sahibinin alacaklarını ödemediğini belirterek, "3 aydır paramızı alamıyoruz. Bize bugün yarın diye söz verdiler. En son bugün için paramızı vereceklerini söylediler. Bugün de ben işçi arkadaşlarımı durduramadım, 'Biz inşaatları yakarız gerekirse kendimizi de yakarız, ya paramızı alacağız, ya da inşaatları yakarız' dediler. Hepsi çatıya çıkmış. Ellerinde birer bidon benzinle binaları yakacaklar" diye konuştu.

İnşaatta çalışan Ahmet Güngör ise, "Bizim hakkımızı versinler, yeter artık. Çoluk çocuğumuz evde aç bekliyor. 6 aylık çocuğum var süt götüremiyorum" diye konuştu.

Jandarma ekiplerinin görüşmesinin ardından işçiler bir süre sonra çatıdan indi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr