Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri şüphelilerin Başakşehir ve Küçükçekmece'de yaşadıklarını belirleyerek operasyon düzenledi.

KART KOPYALAMA DÜZENEKLERİYLE YAKALANDILAR

Polis ekipleri yakaladığı 2 şüphelinin üstlerinde yaptığı aramada 2 kart kopyalama aparatı, 2 kamera düzeneği,  2 kart kopyalama aparatı sökmek için kullanılan bıçak, 2 şapka ve 1 sahte ehliyet ele geçirdi. Gözaltına alınarak sağlık kontrolünden geçirilen şüpheli Yunus Emre Ülgen ve Recep Koçak ifadelerine başvurulmak üzere Vatan Caddesi'nde bulunan Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

ŞÜPHELİ CEZAEVİ FİRARİSİ ÇIKTI

Şüphelilerin yapılan detaylı sorgulamasında Yunus Emre Ülgen'in 'Hırsızlık' suçundan çok sayıda kaydının bulunduğu ve 7 yıl kesinleşmiş hapis cezası olduğu ortaya çıkarken cezaevi firarisi olduğu da tepsi edildi.

286 KİŞİNİN KARTLARI'NDAN 40 BİN LİRA HARCAMIŞLAR

Emniyet yetkilileri,  Ülgen ve Koçak'ın Beylikdüzü Adnan Kahveci Mahallesi'nde bulunan 286 kişinin banka kartı ve kredi kartlarının şifre bilgilerini kopyalayarak oluşturdukları sahte kartlarla değişik zamanlarda toplam 40 bin 384 lira kullanıldığını belirledi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Yunus Emre Ülgen ve Recep Koçak sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklandı.

290 KİŞİNİN DE KARTLARI İNCELENİYOR

Soruşturmayı sürdüren Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin 2 Nisan ve 9 Nisan'a denk gelen cumartesi günleri Beylikdüzü, Küçükçekmece ve Başakşehir ilçelerinde de toplam 290 kişinin banka kartı ve kredi kartlarının şifre bilgilerini ele geçirdiklerini tespit etti.
Ekipler, bu kartların bazılarından harcama yapıldığını belirleyerek diğer kartlarla ilgili olarak kullanılıp kullanılmadığıyla ilgili çalışmalarını devam ettiriyor.

BANKAMATİĞE DÜZENEK YERLEŞTİRİLMESİ KAMERADA

Şüpheli Ülgen ve Koçak'ın bankamatiklerin kart bölmesini sökerek yanlarında getirdikleri kart bilgilerini kopyalamaya yarayan düzeneği yerleştirmesi güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Şüpheliler bankamatiğin üst tarafına da vatandaşların kart şifrelerini görmek için kamera düzeneği yerleştirmesi görüntülere yansıdı. Şüpheliler yaklaşık 2 saat sonra aynı bankamatiğe geri gelerek yerleştirdikleri düzeneği bankamatikten sökmeleri görüntülendi. Şüphelilerin aynı gün içinde pek çok bankamatiğe düzenek yerleştirdiği güvenlik kameralarınca görüntülendi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr