Hatay'ın Yayladağı İlçesi’nin Suriye sınırındaki Güveççi Mahallesi’nde devriye gezen askerler dün akşam sınırdaki duvardan atlayarak Türkiye’ye geçmeye çalışan insan kaçakçılarına müdahale etmeye çalıştı.

İnsan kaçakçıları ile güvenlik güçleri arasında arbede çıktı. Arbede sırasında 23 yaşındaki Uzman Çavuş Mustafa Uygun bıçaklandı. İnsan kaçakçıları gece karanlığında kaçarken, ağır yaralanan Uygun kurtarılamayarak şehit oldu.

Hatay Valisi Ercan Topaca, sınır bölgesine giderek askeri yetkililerden bilgi aldı. Kaçan saldırganların ele geçirilmesi için operasyon sürdürülürken, Yayladağı-Antakya Karayolu’nda kontrol noktaları oluşturuldu. Sınırda yer alan Görentaş ve Güveççi Mahalleleri’nde camilerden yapılan anonslarla halkın sokağa çıkmamaları istendi.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Olay ile ilgili Genelkurmay Başkanlığı' nın internet sitesinde yapılan açıklamada; "14 Şubat 2016 tarihinde saat 19.15 sularında Hatay/Yayladağı Görentaş Hudut Karakolu’nda görevli unsurlarımız, Suriye sınırından Türkiye’ye yasadışı hudut geçişinde bulunan bir gruba müdahale etmiş, çıkan çatışmada kahraman bir silah arkadaşımız olay yerinde şehit olmuştur. Kahraman şehidimize Allah’tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" denildi.

DENİZLİ'YE ŞEHİT ACISI

HATAY'ın Yayladağı İlçesi'nde kaçakçılar tarafından şehit edilen 23 yaşındaki Uzman Çavuş Mustafa Uygun'un Denizli'nin Pamukkale İlçesi'ndeki babaevine ateş düştü.

Kilis'te dün akşam bıçaklanarak şehit edilen Uzman Çavuş Mustafa Uygun'un Denizli'deki evine acı haber tez ulaştı. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ekipleri, şehidin evine bugün saat 00.30 sıralarında gelerek, Denizli Büyükşehir Belediyesi'nde işçi olarak çalışan baba Cevdet Uygun ve ev kadını anne Kezban Uygun'a şehidin haberini verdi. Pamukkale İlçesi'ne bağlı Pamukkale Mahallesi'ndeki şehit evine Türk bayrağı asıldı. Hatice ve Merve Uygun'un ağabeyi olan şehit uzman çavuş Mustafa Uygun'un baba ocağına sabahın ilk saatlerinden itibaren taziye ziyaretleri başladı. Şehidin cenazesi bugün öğle saatlerinde askeri uçakla Çardak Havalimanı'na getirilecek. Cenazenin ikindi namazının ardından Pamukkale Mahallesi'nde toprağa verilmesi bekleniyor.

Daha önce Pamukkale'de garsonluk yaptığı belirtilen Mustafa Uygun'un, yaklaşık 2 ay önce nişanlandığı ve 6 aydır sözleşmeli uzman çavuş olarak görev yaptığı bildirildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr