23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında kent meydanındaki Atatürk Anıtı önünde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çelenk sunma töreni düzenlendi. Törene Milli Eğitim Mustafa Altınsoy, resmi kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve öğrenciler katıldı. Tören Atatürk Anıtı'na Milli Eğitim Müdürlüğü'nün çelenk sunulmasıyla başladı. Daha sonra saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu ve törenin sona erdiği anons edildi.



CHP'DEN TEPKİ

Törene Atatürk Anıtı'na çelenk sunmak için gelen CHP İl Başkanlığı kendi çelenklerini sunmadan programın bitirilmesine tepki gösterdi. Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy'a tepki gösteren partililer görevlilerle bir süre çelenk yüzünden tartıştı. CHP üyeleri Atatürk Anıtı'na çelenk koyduktan sonra olayı alkışlarla protesto etti. CHP Sivas Merkez İlçe Başkanı Adil Keser, "2 gün önce valiliğe protokolle beraber çelengimizi koyalım diye müracaatta bulunduk. Valilikten müsaade aldık. Buraya çelengimizi koymaya geldiğimizde İl Milli Eğitim Müdürü'nün yaptığı tutumu gördünüz. Burada kendi İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün çelengini koyduktan sonra, Cumhuriyet Halk Partisi'nin çelengini koymayı umursamadı ve saygısız davrandı. Sivas'ta, Cumhuriyetin kurulduğu bir ilde partililerimiz bunu Cumhuriyet'e yapılan bir saygısızlık olarak görüyor" dedi. Milli Eğitim Müdürü Altınsoy ise her hangi bir açıklama yapmadan alandan ayrıldı.

PROGRAM DÜZENLENDİ

Çelenk sunumunun ardından Atatürk Kültür Merkezi'nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programı düzenlendi. Selçuk Ortaokulu tarafından hazırlanan programa Sivas Valisi Alim Barut, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, İl Jandarma Komutanı Bektaş Arslan ve protokol üyeleri ile vatandaşlar katıldı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapıldığı programda, şiirler okunduktan sonra 23 Nisan oratoryosu ve sema gösterisi sergilendi. Program öğrenci korosu tarafından çeşitli şarkılar seslendirilmesiyle sona erdi.


SUŞEHRİ'NDE KUTLAMA

Suşehri ilçesindeki kutlamalar ise ilçe merkezinde gerçekleştirildi. Çeşitli okul öğrencilerince hazırlanan gösteriler sergilendi. Emine Birler Anaokulu öğrencileri arasında ağızda kaşık içinde yumurta taşıma yarışması renkli görüntülere sahne oldu. Törene katılan Cumhuriyet İlkokulu Ana sınıfı öğrencisi 6 yaşındaki Elif ve Murat Aktaş isimli ikiz kardeşler de dikkat çekti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr