Mehmet Öcalan, dün İmralı'da Abdullah Öcalan'la yaptığı görüşmenin içeriğini bugün Diyarbakır'da açlık grevinin sürdüğü DBP binasında açıkladı.

5 yıldır avukatlara, 23 aydır ise aile fertlerine Abdullah Öcalan'a görüş izni verilmiyordu. Dün aileye çıkan izin üzerine Mehmet Öcalan İmralı Adası'na giderek ağabeyi Abdullah Öcalan'la görüşmüştü.

Mehmet Öcalan görüşmenin ardından herhangi bir açıklama yapmadan İstanbul'a dönmüştü.

"6 AYDA BU SORUNU ÇÖZERİZ"

Mehmet Öcalan, İmralı ziyareti sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Ağabeyim Abdullah Öcalan'ın sağlık durumu iyidir. Fiziksel olarak orada bir sorunu yoktur. Durumumuz eskisi gibi devam ediyor.

Ağabeyim Abdullah Öcalan, "Bizim projelerimiz vardır, o önceki süreci biz yok etmedik. 6 ayda bu sorunu çözeriz, bu kör bir savaştır. Artık bu kan, gözyaşı dursun, bunu basına açıklayabilirsin" dedi.  

2011'DEN BERİ AVUKATLARIYLA GÖRÜŞMÜYORDU 

Abdullah Öcalan’ın, 27 Temmuz 2011’den bu yana avukatlarıyla, 6 Ekim 2014’ten bu yana ailesiyle, 5 Nisan 2015’ten bu yana İmralı heyetiyle görüşmesine izin verilmemişti. Avrupa Konseyi İşkence ve Kötü Muameleyi Önleme Komitesi (CPT) 28-29 Nisan 2016’da İmralı’da Öcalan’la görüşmüştü.

AÇLIK GREVİ SONLANDI

Diyarbakır'da, aralarında DBP Eş Başkanı Sabahat Tuncel ve DTK Eş başkanı Leyla Güven ile HDP'nin 5 milletvekilinin bulunduğu 50 kişi Öcalan ile görüşülmesi amacıyla 8 gündür açlık grevindeydi. Abdullah Öcalan ile yapılan görüşmeden sonra masajının açıklanması birlikte açlık grevi sonlandırıldı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr