İlk olarak 2011 yılında satışa sunulan, Lamborghini’nin ultra spor otomobili Aventador; şimdiye kadar 5000 adet üretildi. Tüm modeller, daha fabrikada üretilmeden ön satış fırsatları ile alıcısına kavuştu. İtalyan devinin, en hızlı modeli…
Karbon fiber gövdesi ve üstün teknoloji motoruyla Aventador, dünyanın en hızlı binek araçlarından biri oldu. Aventador LP 700–4, 6.5 litre silindir hacmi, 12 silindir ve 700 beygirlik gücüyle dikkat çekti. Aventador, 400 kilometre/saat son hıza ulaşabilirken, 100 kilometreyi de 2.8 saniyede aşabiliyor.


Peki Centenario başlığında niye Aventador’a değindik? Cevap şu: Lamborghini Centenario, Aventador mimarisi üstüne kurulu bir kara roketi…
Daha önce de değindiğimiz gibi  Ferruccio Lamborghini’nin 100. doğum günü şerefine üretilen Centenario, Aventador’un ekstra güçlendirilmiş bir versiyonu. Aventador’un motor gücü, 770 beygirlik güce çıkarıldı, iç mekanda lüks (en azından daha lüks) malzemeler kullanıldı ve 20 coupe (çift kapılı) ve 20 roadster (üstü açılabilen versiyon) ile 40 adet olarak satışa sunuldu. 40 adetlik sipariş, gün itibariyle sona erdi ve 2.2 milyon euro’luk tüm modeller pazarlandı. Yani olur da, büyük ikramiyeyi kazandıysanız bile 2017 yılını beklemeniz şart.
Lamborghini Centenario, Transformers 5: The Last Knight’a da konuk olacak. Autobot’lardan Hot Rod, dünyada üretilen uzay aracına dönülecek.

Transformers 5 Hakkında Çarpıcı Detaylar!

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr