Federasyon binasında gerçekleştirilen toplantıya, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürü Yardımcısı Murat Kocakaya, Başkan Vekili Hüseyin Kaya, Grekoromen Milli Takımlar Asbaşkanı Zeki Gül, Serbest Güreş Milli Takımlar Asbaşkanı Serdar Çinkılıç ile Bayanlar Güreş Milli Takımlar Asbaşkanı Mustafa Çakır ile teknik kurul üyeleri, milli takım antrenörleri ve diğer yetkililer katıldı. Toplantıda 2017 yılında yapılan Büyükler Türkiye Şampiyonaları, çoklu kamplar, performans testleri, sağlık testleri gibi konular ele alındı.

BAŞKAN AYDIN: "YENİ SPORCULARIMIZI OLİMPİYATA YETİŞTİRMELİYİZ"

Toplantıda konuşan Başkan Musa Aydın, Türkiye Şampiyonalarında milli takımlara yeni sporcular kazandırıldığına dikkat çekerek "Türkiye Şampiyonalarımız bitti. Bu şampiyonalarda derece elde eden sporcularımızı daha sonra Vehbi Emre and Hamit Kaplan ile Yaşar Doğu turnuvalarında tekrar testten geçirdik. Burada da şampiyon olan sporcularımızı milli takımlarımıza çağırdık. Artık 2020 Olimpiyatları için bu yeni milli takım kadrolarımızla çalışmalarımızı hızlandırmamız gerekiyor" dedi.

"2019 DÜNYA ŞAMPİYONASINA RESMEN ADAYIZ"


2020 Olimpiyat kadrolarının belirlendiği 2019 Büyükler Dünya Şampiyonasının Türkiye'de yapılması için Dünya Güreş Birliği'ne resmi aday olduklarına belirten Başkan Aydın, "Bu turnuvanın Türkiye'de yapılması sporcularımızın lehine olacaktır. Bundan dolayı hem ülkemize sağlayacağı ekonomik katkı hem sporcularımızı belirlemede lehimize olacak olan sonuç sayesinde her türlü biz kazanmış olacağız" diye konuştu.

"YENİ BİR MENAJERLİK SİSTEMİZ GETİRECEĞİZ"


Ayrıca Başkan Aydın, sporcular için yeni bir menajerlik sisteminin getirileceğini de sözlerine ekledi.

KOCAKAYA: "GÜREŞ HER ZAMAN YÜZ AKIMIZ OLMUŞTUR"


Genel Müdür Yardımcısı Kocakaya ise, 2016 Rio Olimpiyat Oyunlarında elde edilen tarihi başarı için Başkan Aydın ve ekibine teşekkür etti. 2020 Tokyo Olimpiyatları için ne gerekiyorsa Bakanlık olarak her daim hazır olduklarını belirten Kocakaya, "Güreş her zaman her turnuvada ülkemizin yüz akı, gururu olmuştur. Ben 2016 yılında elde edilen başarının 2020 Olimpiyatlarında artarak devam edeceğine inanıyorum" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr