CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın yazılı yanıtlaması istemiyle TBMM'ye soru önergesi vererek, Gülen cemaati yapılanmasının seçim sonuçlarına müdahale edip etmediğini açıklamasını istedi. Arslan, 2009 yerel seçimlerinden bugüne kadarki tüm seçimlerde ve referandumda görev almış, il ve ilçe seçim kurullarında, YSK'da çalışıp da bugün soruşturmaya tabi olan FETÖ üyeleri varsa açıklanmasını istedi. Milletvekili Kazım Arslan, soruşturmaya tabi olan üyelerin imza attığı seçim sonuçlarıyla ilgili yasal sürecin başlatılmasını da talep etti.

2010 yılında yapılan KPSS'ye 6 yıl önce şaibesiz diyenlerin bugün soruların çalındığını açıkça kabul ettiğini belirterek, "2010 KPSS'sine 6 yıl önce şaibesiz diyenler bugün soruların açıkça çalındığını kabul etti. Peki FETÖ devletin her noktasında yuvalandıysa, AKP-FETÖ seçim ittifakları ne oldu? 2009 yerel seçimlerinden 1 Kasım seçimlerine kadar tüm sandık sonuçlarında etkili olan, birçok belediyenin kıl payı AKP'ye geçmesinde rol oynamış, seçim kurullarında görev almış hiç mi FETÖ'cü yok? FETÖ'nün siyasi ayağıyla mücadele için, geçmişten bugüne tüm seçim sonuçlarına yapılan müdahaleler de hesaba katılmalıdır" dedi.

Kazım Arslan, verdiği soru önergesiyle Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan, "29 Mart 2009 yerel seçimlerinden 1 Kasım 2015 milletvekili genel seçimlerine kadar gerçekleştirilen tüm yerel ve genel seçimlerde, referandumda ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde görev almış İl Seçim Kurulu ve Yüksek Seçim Kurulu üyeleri kimlerdir? Bu üyelerden FETÖ/PDY Soruşturması kapsamında gözaltına alınan, tutuklanan üye var mıdır? Varsa kaç kişidir ve isimleri nedir? Bahse konu üyelerden tutuklanan ya da gözaltına alınanlar var ise, bu üyelerin imza attığı seçimlere ilişkin sonuçlar hakkında yasal ve idari inceleme başlatılacak mıdır; yargı süreci işletilecek midir?" sorularını yanıtlamasını istedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr