Kayseri'nin Sarız ilçesine bağlı Ayranlık Mahallesi'nde çiftçilik yapan 3 çocuk babası Fazıl Küçükyılmaz, 2015 yılında eşinin geçirdiği kalp krizi sonucunda hayatını kaybettiğini söyleyerek, "Sarız'da Suriyeliler ile evlenen tanıdıklarım vardı. Onlar Hatay'dan birilerini aradılar ve bir kaç gün sonra bizi Kırıkhan'a çağırdılar. Komşum ile birlikte ile Hatay'ın Kırıkhan ilçesine gittik ve burada beni Ceylan isminde bir Suriyeli ve Mehmet S. isminde biriyle tanıştırdılar. Burada Ceylan için pazarlık yaptık ve 5 bin 500 TL peşin, 2 bin 500 TL'yi ise daha sonra bankadan havale ettim. Bu arada Ceylan'ı da alarak Sarız'a getirdim." dedi.

Ceylan ismindeki Suriyeli'ye yüzük, küpe ve bilezikten oluşan 7 bin TL değerinde altın takı aldığını anlatan Fazıl Küçükyılmaz, "10 gün sonra Ceylan, 'Annem hasta, yanına gitmem gerek' diyerek İskenderun'a gitti. Birden İskenderun'da kayboldu ve bir daha kendisinden haber alamadım. Daha sonra bende telefon numaraları ve TC kimlik numaraları bulunan aracılarla görüştüm. Bana 'bize dul erkek bul' dediler. Ben dul erkeği nereden bulayım, köyde yaşayan bir insanım. Karımı sorduğumda aracılardan İbrahim T. '200 dolar gönder, karın 4 saat sonra yanında olur' diyor." diye konuştu.

Jandarma'ya başvuruda bulunduğunu söyleyen Fazıl Küçükyılmaz, kendisinden 15 bin TL para alanların TC kimlik numaralarının ve adreslerinin bulunduğunu belirterek, "Yetkililerin bu şahısları bulmasını ve gerekenin yapılmasını istiyorum. Ben 15 bin TL harcadım. Benim 5 yıllık gelirim gitti. Köy yerinde ne yapacağımı bilemiyorum. Bakmakla yükümlü olduğum 3 çocuğum ve bir de yaşlı annem var. Evimize gelin geldi diye çok sevindik ama şu anda perişan bir haldeyiz" ifadesinde bulundu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr