Selman Ada’nın görevde olduğu dönem içinde Devlet Opera ve Balesi’nde (DOB) yaşanan “rekor” yönetici değişikliği sanat camiasında da dikkat çekti. Ada’nın DOB Genel Müdürü olarak atandığı 2014 yılından itibaren kurumda 2 yılda 24 yönetici değişimi yaşandı. Bu yöneticiler ya görevden alındı, ya görevi bıraktı ya da emekliye ayrıldı. Genel müdürlükte ise 2 yılda tam 4 genel müdür yardımcısı değişti. Ada genel müdür olduktan sonra DOB Genel Müdürlüğü’nde, Genel Müdür Yardımcısı Nilgün Çelebi ve Fahrettin Turan Atasayar emekli oldu; Genel Müdür Yardımcısı Şadi Erdoğan, rejisör yardımcısı kadrosunda İzmir DOB’da göreve başladı; vekâleten Genel Müdür Yardımcısı olan Cumhur Böler de görevden alındı. Opera’nın bölge müdürlükleri kadrosunda da son iki yılda şu değişiklilker yaşandı:

-İstanbul DOB Müdürlüğü’nde; İstanbul DOB Müdürleri Suat Arıkan görevden alındı, Şamil Gökberk emekli oldu, Kevork Tavityan görevi bıraktı.

-Ankara DOB Müdürlüğü’nde, Ankara DOB Müdürleri Aykut Çınar görevi bıraktı, Mustafa Erdoğan görevi bıraktı, Metin Turan vekâleten görevde.

 -İzmir DOB Müdürlüğü’nde, İzmir DOB Müdürleri Aytül Büyüksaraç, Hürkan Ayvazoğlu ve Füsun Dilgen görevi bıraktı, Haldun Özerten ise vekâleten görevde.

-Antalya DOB Müdürlüğü’nde, Antalya DOB Müdürleri Kenan Korbek ve Evin Atik görevi bıraktı, Aslı Ayan görevden alındı; Sibel Kızılateş ise vekâleten görevde.

-Mersin DOB Müdürlüğü’nde, Mersin DOB Müdürleri Erdoğan Şanal görevden alındı, Aslı Utku Engin görevi bıraktı, Ufuk Kasar ise vekâleten görevde.

-Samsun DOB Müdürlüğü’nde, Samsun DOB Müdürleri Volkan Ersoy görevi bıraktı, Mehmet Ortaç ise vekâleten görevde

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr