Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla 'Fethullahçı terör örgütü'ne üye oldukları ve finans sağladıkları iddiasıyla bu sabah KOM Şubesinin yürüttüğü soruşturmada, 11 işadamı hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

İşadamlarından 6'sı bu sabah ev ve işyerlerinden alınarak, Kayseri Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Zanlıların ev ve işyerlerinde arama yapıldı.

Şüphelilerden 5'nin ise yurt dışında oldukları ve bir süredir Kayseri'ye gelmedikleri belirtildi. Şüpheliler gerekli işlemlerden sonda adliyeye sevkedilecek.

Bursa'da 19 gözaltı

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 'Paralel devlet yapılanması' içinde yer aldıkları iddiasıyla 19 kişiyi gözaltına aldı.

Bursa Emniyet Müdürlüğünce 'paralel devlet yapılanması' ve 'Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ)' soruşturması kapsamında sürdürdüğü soruşturma devam ediyor.

Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şubesi ekipleri bu gece Fettulhçı Terör Örgütü'nde tümünün 'örgütte imamlık yaptığı' öne sürülen 19 kişiyi evlerinde gözaltına alındı. Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen şüphelilerin sorgulaması devam ediyor. Yetkililer, gözaltı sayısının daha da artabileceğini bildirdi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr