CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak İsrail istihbaratının; Kıbrıs, Azerbaycan, Gürcistan hattından, 2 binden fazla cihatçının Türkiye’ye gönderileceğini, bir grup canlı bomba ve katliamcının geçen hafta Kıbrıs üzerinden yola çıkarıldığını öne sürdüğünü kaydetti. Orta Asya-Türk kökenli bu cihatçıların, daha deneyimli, eğitimli, daha az dikkat çeken ve Türk kökenli olmaları nedeniyle, Türkiye’de halktan da yakınlık görebilecek militanlar olduğuna dikkat çekildiğini vurgulayan Toprak, Mısır-Suudi Arabistan-Türkiye arasında, İran’a karşı “Sünni Hat” oluşturulduğu ve İsrail’in de bu bloka katkı sağlayacağının belirtildiği bilgisini verdi.

İsrail istihbarat servisi MOSSAD’a yakınlığıyla bilinen Debka File sitesindeki iddialara ilişkin bilgi veren Toprak şunları kaydetti:

2 binden fazla cihatçı Türkiye’ye gönderilecek: MOSSAD’a yakınlığıyla bilinen Debka File sitesinde yer alan bilgiler, IŞİD’e katılan 2 binden fazla Orta Asya- Kafkasya kökenli cihatçının; Kıbrıs, Azerbaycan, Kuzey Kafkasya üzerinden Türkiye’ye gönderileceği, bir grup canlı bomba ve katliamcının geçen hafta Kıbrıs üzerinden yola çıkarıldığı yönünde.

Vizeye ihtiyaçları yok: Dağıstanlı, Çeçen, Özbek, Kazak cihatçıların, Rusya’nın çeşitli özerk bölgelerine mensup ve Rus pasaportlu olduklarına, vizesiz giriş ve 90 güne kadar ülkemizde kalma olanaklarının bulunduğuna dikkat çekiliyor. Orta Asya-Türk kökenli bu cihatçıların, daha deneyimli, eğitimli, daha az dikkat çeken, daha rahat hareket edebilen, hatta Türk kökenli olmaları nedeniyle, Türkiye’de halktan da yakınlık görebilen militanlar olduğu kaydediliyor. Havalimanı yeni eylemlerin ilk işareti: Türkiye- Rusya arasında, yakında bir terörle mücadele anlaşması imzalanacağını iddia eden İsrail istihbaratı, Rus savaş uçaklarının İncirlik’e geleceğini, Rus-Türk kuvvetlerinin Suriye’de ortak operasyonlara başlayacağını öne sürüyor. IŞİD’in ilk kez Atatürk Havalimanı’nda, Türk, Suriyeli, vb.. değil, Dağıstanlı ve Çeçen üç canlı bombayı birden kullandığı, bunun yeni eylem stratejisi ve eylemci profilinin ilk işareti olduğu dile getiriliyor.

Sünni hat oluşturulacak: Türkiye-İsrail anlaşmasının ardından, Suudilerin arabuluculuğuyla Türkiye-Mısır anlaşması sağlanacak. Türkiye- Mısır-Suudi Arabistan arasında, İran’a karşı bir Sünni Hat oluşturulacağı öne sürülerek, İsrail’in de bu bloka destek vereceği belirtiliyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr