İstanbul'dan dün yamaç paraşütü yapmak için Şarköy İlçesi'ndeki Uçmakdere tepesine gelen 17 yaşındaki Utku Bulut, serbest dolaşım atlayışı yaptıktan bir süre sonra türbülansa girdi. Paraşütünü kontrol edemeyen genç sporcu, bir süre savrulduktan sonra tepenin altındaki ağaçlık bir bölgede yere çakıldı. Aynı bölgede atlayış yapan diğer arkadaşları Utku Bulut'un düştüğünü görerek jandarma ve AFAD ekiplerine bildirdi.


1 STLİK ÇALIŞMAYLA KURTARILDI


Tekirdağ Doğa Sporları ve Havacılık Kulübü (TEDOHAVK) üyesi ve yamaç paraşütü eğitmeni Kadir Aksoy, aynı yamaçtan paraşütle atlayış yaparak düşen Utku Bulut'un yerini telsizle ekiplere iletti. AFAD, Jandarma ve Tekirdağ Büyük Şehir Belediyesi İtfaiye ekipleri halatlar yardımı ile Bulut'un bulunduğu yere ulaştı. Yaklaşık 1 saat süren kurtarma çalışmasının ardından Utku Bulut, sedye ile tepeye çıkarılarak ambulansla Tekirdağ Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yapılan kontrolde genç sporcunun sol kolu ve çeşitli yerlerde kırık olduğu ancak sağlık durumunun iyi olduğu belirlendi.


Aynı bölgede uçuş eğitmenliği yapan Selçuk Özer, kazanın termik uçuş sırasında meydana geldiğini ifade ederek, "Utku'nun paraşütünde asimetrik bir kapanma oluyor ve daha sonra kontrolsüz olarak savrularak yere teması oldu. Hayati tehlikesi yok ambulansla hastaneye kaldırıldı" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr