Merkez Yüreğir İlçesi'nin Köprülü Mahallesi'nde oturan Eşref Zevker, 2001 yılında arkadaşlık yaptığı kendisinden 50 yaş büyük olan Turgut Pek ile alkol aldı. Aralarında çıkan tartışma sonrasında Zevker, Turgut Pek'i bıçaklayarak öldürdü. Mahkemede, "Bana sarkıntılık etti" diye savunma yapan Zevker, 15 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı.



Zevker, 6 yıl hapis yattıktan sonra tahliye oldu. Eşref Zevker, cezaevinden çıktıktan sonra doğup büyüdüğü Köprülü Mahallesi'ndeki evinde tek başına yaşamaya devam etti. Zevker, geçen pazartesi akşam saatlerinde İrfan Salkım'ın evine gitti. İrfan Salkım ile Zevker alkol almaya başladı. Bir süre sonra da alkolün etkisi ile aralarında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Eşref Zevker, İrfan Salkım'ı 2 yerinden bıçaklayıp evden kaçtı.



Sabah saatlerinde pişmanlık duyan Eşref Zevker, polisi arayıp "Ben adam bıçakladım" diyerek ihbarda bulundu. Eşref Zevker polis ekipleri tarafından yakalandı. İrfan Salkım'ın evine giden ekipler, cesedini buldu. Gözaltında ifade veren Eşref Zevker, "Aynı mahallede oturuyoruz. Birlikte alkol aldığımız zamanlarda 2 kez beni bıçakladı. Ama şikayetçi olmadım. Akşam da yine alkol almaya başladık, sarhoş olunca sapıttı, bana sarkıntılık yaptı. Ben de bıçakladım" diye savunma yaptı.

Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen Eşref Zevker tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr