* Türkiye’ye daha önce de gelmiş bulunan ABD’li Pink Martini grubunun dünkü Türkiye ve üç gün sonraki KKTC konserlerinin “sağlık sorunları” nedeniyle iptal edildiği öğrenildi.

* Sanatçı Sumru Yavrucuk’un yarın İzmir’de oynayacağı ‘Shirley’ oyunu iptal edildi.

* Şarkıcı Yıldız Tilbe, sosyal medyada paylaştığı bir açıklama ile, önceki gece Çeşme Cece ve bugün Bodrum Pasha’da vermeyi planladığı konserleri iptal etti.

21’indeki açılış konseri için de iptal söz konusu değil, ancak konserde orkestra 20 değil, 6 müzisyenle sahneye çıkacak. Çünkü orkestranın İstanbul’da bulunan üyeleri “can güvenlikleri olmadığı” gerekçesiyle festivale katılamayacak.

Bu konserde AIMA Festival Orkestrası’nı Antonio Pirolli yönetecek. Solistler ise kemancı Andrej Bielow, Çiğdem İyicil, Pelin Halkacı Akın ve viyolacı Marco Misciagna. Prof. Filiz Ali, gazetemize yaptığı açıklamada “Gelebilenlere çok teşekkür ediyor ama gelemeyenlere de hak veriyorum. Çok korku yaşadılar, onları anlıyorum. İnşallah Türkiye bu korkunç günleri en yakın zamanda atlatır. Müziğin susmayacağını, en azından festivalin ilk gününü yaparak kanıtlayacağız. Biz müziği susturmayacağız” diye konuşuyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr