Merkez Yıldırım İlçesi Anadolu Mahallesi'nde geçen 1 Nisan günü meydana gelen olayda, 14 yaşındaki G.E. tartıştığı Yılmaz Özçimen'i ruhsatsız tabanca ile 5 el ateş ederek yaraladı. Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Özçimen doktorların  müdahalesine rağmen  yaşamını yitirdi. Olay sonrası havaya ateş ederek kaçan G.E. ise polis tarafından yakalandı. Yaşı küçük olan şüpheli, çıkartıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. G.E. daha sonra, Bandırma M Tipi Cezaevi'ne nakledildi.

Hakkında, Bursa 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 'Kasten adam öldürmek' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açılan G.E.'nin yargılanmasına başlandı. Yaşının küçük olması nedeniyle gizli olarak yapılan yargılamada Bandırma M Tıpı Cezaevi'nden, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile ifade veren G.E. şunları söyledi:

"Olay gününde nişanlım ve akrabalarımla evimizde oturuyordum. Pencereden dışarıya baktığımda ağabeyimin eşi olan yengem Sinem'i kaçıran Yılmaz Özçimen’i gördüm. Neden böyle bir şey yaptığını sordum. Bana, 'Sana ne, sana mı soracağım, sen karışma' diye sözler söyledi. Küfür edip tabanca ile ateş etti. Ben de evde bulunan ruhsatsız tabancamı alıp ona karşılık verdim. Yere düştüğünü gördüm. Sonra kaçtım. Fakat yakalandım." 

Olay öncesi sosyal paylaşım sitesindeki hesabında, çifte tabanca ile çekilmiş fotoğrafları bulunan G.E.'nin yargılanması, tanıkların dinlenmesi, eksik evrakların beklenmesi için ertelendi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr