Muratpaşa İlçesi'ndeki bir ilkokulun öğrencisi S.A., birkaç kez eve geç gelince anne E.A.U. şüphelendi. S.A. servis şoförünün kendisini taciz ettiği için geciktiğini söyleyince annesi E.A.U. şikayetçi oldu. Okul yönetimi şoförün işine son verirken, İl Milli Eğitim Müdürlüğü de soruşturma başlattı. Küçük yaştaki kız çocuğuna cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklanan E.U. hakkında, 12 yıl hapis cezası istemiyle Antalya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

TABUREYE OTURTUP TACİZ ETTİ
Küçük kız mahkemedeki ifadesinde, 3 yıldır okula gidip geldiği servisin şoförünün olay günü en son kendisini indirdiğini, kendisinden sonra inmesi gereken öğrenciler olduğunu belirterek “Ben son indirilecek öğrencilerden 4 durak önce iniyorum. Olay tarihinde ise en son ben indirildim. Servis şoförü herkesi indirdikten sonra beni öne çağırdı. Yanındaki tabureye oturtup taciz etti. Bunu anneme anlatamadım. Cuma günü yaşanan bu olaydan sonra pazartesi günü de bana aynı davranışları sergiledi" dedi.

Suçlamaları kabul etmeyen servis şoförü E.U. ise kendisine iftira atıldığını iddia etti. Sanığın avukatı Bora Özsoy da suçlamaları kabul etmeyip beraat talebinde bulundu.

13 ÇOCUK TANIKLIK YAPTI
Mahkemede sanık servis şoförünün kullandığı araçla okula gidip gelen, yaşları 6 ile 10 arasında değişen 13 çocuk da tanık olarak dinlendi. Servisten en son mağdure değil, A.T. adlı erkek öğrencinin indiğini söyleyen tanık çocuklar, servis şoförünün cinsel istismar gibi uygunsuz bir davranışını görmediklerini söyledi. Servisten en son kendisinin indiğini söyleyen A.T. de "Benden sonra S.A. hiç kalmamıştır" dedi. Sanığın tahliye talebini reddeden mahkeme, duruşmayı erteledi.

Mağdurenin annesi E.A.U., olaydan sonra kızını okuldaki hiçbir servisin kabul etmediğini iddia etti. Bunun üzerine çocuğunun kaydını bir başka okula aldıklarını anlatan E.A.U., “Kızımın iftira atması için bir neden bulunmamaktadır" dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr