Antalya'da bir pastane zincirinin Meltem Mahallesi'ndeki şubesinde müdür olarak çalışan Ümit Turan, geçen yıl 18 Eylül gecesi saat 03.00 sıralarında Kepez İlçesi'ndeki Muhsin Yazıcıoğlu Parkı'nda birlikte bira içtiği kişi tarafından 10 yerinden bıçaklandı. Saldırgan olaydan sonra kaçarken, ağır yaralanan Turan çevreden yardıma gelenlere kendisini pastanede birlikte çalıştığı Yunus Bağış'ın bıçakladığını söyledi. Turan, hastanede yaşamını yitirdi. Olaydan sonra gözaltına alınıp tutuklanan Yunus Bağış hakkında kasten öldürme suçundan 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Tutuklu yargılanan Yunus Bağış önceki duruşmalardaki ifadesinde, "Ümit Turan müdürümüz olduğu için bahşiş kutusunun anahtarı da ondaydı. 1200 lira bahşiş alacağım birikmişti. Bu parayı vermesini istediğimde Ümit Turan hep atlatıyordu. Bunun üzerine işyeri sahibine bahşiş paralarımızı alamadığımızı söyledim. Bu nedenle Ümit Turan bana kızdı. İşyerindeki sorunlar yüzünden psikolojik tedavi görmeye başladım ve paramı alamadan işyerinden ayrıldım" dedi.

Yunus Bağış, davanın karar duruşmasında pişman olduğunu söyledi. Yunus Bağış'ın avukatı Pelin Maden de "Müvekkilim psikolojik tedavi görmektedir. Üç tane ilaç kullanmaktadır. Psikolojik tedavisi ve kullandığı ilaçlar nedeniyle normal bir insandan beklenen davranışları göstermesi mümkün değildir. Bu nedenle kasıt yoktur. Tasarlama yoktur" diye savunma yaptı.

Mahkeme, Yunus Bağış'ı ömür boyu hapse mahkum etti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr