Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı(AFAD), IŞİD tarafından Kilis’e fırlatılan roket mermilerine karşı, “Halkın roket mermisi düşmelerine karşı alacağı tedbirler” başlığıyla broşür yayınladı. Broşürde roket mermisi doğal afetmiş gibi yansıtılırken halk saldırılara karşı "bilinçlendirildi."

AFAD Kilis'te dağıtılmak üzere dikkat çeken bir broşür hazırladı. AFAD'ın Kilis'teki yetkilileri aranarak doğrulatılan broşür sivil savunma daire başkanlığı tarafından hazırlandı.

Son günlerde artarak devam eden IŞİD'in roket saldırılarına karşı halkı uyarmak amacıyla hazırlanan broşürde roketlerin "düştüğü" vurgulanırken, broşürler "Roket mermisi düşmelerine karşı alacağı tedbirler" başlığıyla basıldı. Broşürde "roket düşeceğini anladığınızda saklanın" önerisi verildi.

YANDAŞ GİBİ

Kilis'e IŞİD'in attığı katyuşa roketlerinin özellikle havuz medyası ve yandaş gazetecilerin servis ederken sıkça kullandığı 'roket düştü' tabirini AFAD'ın da broşürlerinde yer vermesi dikkat çekti. Kilis'e yapılan bir saldırı değil de sanki doğal afetmiş gibi aktaran AFAD, toplumun bu skandal broşürle korunmasını amaçlarken, bir yandan da halkın güvenliği konusunu da ti'ye aldığı görülüyor.

İşte o broşürler...

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr