Sanıklardan TOKİ İstanbul Emlak Daire Başkanı Ali Seydi Karaoğlu, inşaat konularında denetim yetkileri bulunmadığını belirterek, "İnşaat denetimiyle ilgili Uygulama Daire Başkanlığı mevcuttur. Benim birimim dahilinde değildir. İnşaat denetim bu dairenin başkanlığının denetimiyle sürdürülmektedir" dedi.

 

İstanbul 15. Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmaya tutuksuz yargılanan sanık Ali Seydi Karaoğlu katıldı. Duruşmada sanıkların avukatları ile kazada hayatını kaybeden kişilerin ailelerini temsilen Avukat Yıldız İmrek hazır bulundu.

'BÖYLE BİR SUÇU İŞLEMEM MÜMKÜN DEĞİLDİR'

Sorgusu yapılan tutuksuz sanık TOKİ İstanbul Emlak Daire Başkanı Ali Seydi Karaoğlu, merkezi idareden ayrı olarak bağımsız tapu devrine ilişkin yetkisi bulunmadığını savunarak, "Böyle bir suçu işlemem mümkün değildir. Kendi irademle idarenin bir taşınmazının gayrimenkulünün tapusunu devretme yetkim yoktur. Diğer inşaat konularında denetim yetkim bulunmamaktadır. İnşaat denetimiyle ilgili Uygulama Daire Başkanlığı mevcuttur. Benim birimim dahilinde değildir. İnşaat denetim bu daire başkanlığının denetimiyle sürdürülmektedir" dedi.

'TOKİ BAŞKANININ YETKİSİ VARDIR'

Karaoğlu, müşteki Avukatı Yıldız İmrek'in, "Tapu devrim yok dediniz, kimin yetkisi var" sorusu üzerine de, "Kamu kurumunun en üst yetkilisinin, yani TOKİ başkanının yetkisi vardır. TOKİ Başkanlığı'nın strateji komisyonunun bekletme kararına göre bu devir işlemi bir süre beklemiştir" diye konuştu.

BİRLEŞTİRME TALEBİ KABUL EDİLMEDİ

Hakim Mustafa Erdoğan, 10 kişinin öldüğü asansör kazasına ilişkin 25 kişinin yargılandığı davanın görüldüğü İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, bu dosyanın o dosya ile birleştirilmesi yönündeki talebe muvafakat vermediğini belirtti.Mahkeme, eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr