İzmir'de bu sabah saatlerinde yapılan operasyonda 1 Mayıs İşçi Ve Emekçi Bayramı'nı kana bulamaya hazırlanan 6 kişi gözaltına alındı. İstanbul ve Adana'da da bir çok adrese şafak vakti operasyon başlatıldı. Karşıyaka, Bornova, Bayraklı ve Buca'da gözaltına alınan şüphelilerin 1 Mayıs'a katılan gruplara yönelik terör eylemi hazırlığında olduğu belirlenirken ikametlerinde yapılan aramada çok sayıda örgütsel yayın ve materyal ele geçirildi.

İSTANBUL'DA ŞAFAK OPERASYONU
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri kent genelindeki bir çok adrese şafak vakti operasyon düzenledi.
Fatih Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü binasından saat 03.30 sıralarında konvoy halinde hareket eden polis ekipleri kent genelindeki birçok adrese terör operasyonu düzenledi. Özel harekat polislerinin de destek verdiği operasyonda polis ekipleri, Zeytinburnu, Beştelsiz Mahallesi,103/3 sokakta bulunan 4 katlı bir binanın 3 katındaki daireye baskın yaptı. Dairede aramalar sürerken, özel harekat polisleri de dışarıda güvenlik önlemi aldı.

Polis ekipleri, Esenler, Kazım Karabekir Mahallesi 1045 sokak üzerindeki, 5 katlı apartmanın giriş katındaki bir daireye ve Maltepe Gülsuyu Mahallesi Deva sokakta bulunan bir binaya da baskın düzenledi. Operasyon hakkında bilgi verilmezken, gözaltına alınan şüphelilerin olduğu öğrenildi.

ADANA'DA 136 ADRESE BASKIN YAPILDI
Adana'da da çeşitli suçlardan yakalama kararı ve kesinleşmiş hapis cezaları nedeniyle aranan 45 kişi gözaltına alındı. Şafak vakti 450 polisle düzenlenen operasyonda 136 ayrı adrese baskın düzenlendi.
Asayiş Şube Müdürlüğü'nün Aranan Şahıslar Büro Amirliği'ne bağlı ekipler, artan suç istatistikleri ve mahkeme kararları nedeniyle yakalama ve kesinleşmiş hapis cezaları ile arananları yakalamak için harekete geçti. En az 4 yıl hapis cezası bulunan ağır suçlarından arananların listesini belirleyen Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, belirlenen adreslere şafak operasyonu düzenledi. Özel Harekat Timleri'nin de destek verdiği 450 polisin katıldığı operasyonda, 136 ayrı adrese eş zamanlı girildi. Koç başları kapıları kıran özel harekat timleri çevre güvenliğini alırken, evlere giren en ekipler de aranan 45 kişiyi gözaltına aldı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr