AKP’li Orhan Miroğlu, Erdoğan’ın “Ne istediler de vermedik” diyerek sundukları büyük desteği itiraf ettiği Gülen Cemaati’ni “bu güce ulaştıran gerçek sebeplerin araştırılmasını ve bunlarla mücadele edilmesini” istedi.

AKP Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, aşiretlerin ikinci bir darbe girişimine destek vereceği iddialarına yönelik düzenlediği basın toplantısında istemeden de olsa AKP ve Erdoğan’a ‘dokundurdu.’ Konuşmasında Kürt aşiretlerin yeni bir girişime destek vereceği iddialarını sert bir dille eleştiren AKP’li vekil, “Olabilirse eğer 15 Temmuz'un ve muhtemel yeni darbe girişiminin bile faturasını Kürtler'e çıkarmaya çalışıyorlar. OysaHDP'ye oy veren aşiretler dahil, Kürt aşiretlerinin istediğinin barış, demokrasi ve Türkiye Cumhuriyeti yurttaşlığının devam etmesidir” dedi.

‘Gerçek sebepler araştırılmalı’
Miroğlu, sözlerinin devamında ise Cemaat’in AKP döneminde gücüne güç kattığını ‘unutarak’ şu ifadeleri kullandı: “Kürtlere, aşiretlere şüpheyle bakmak yerine FETÖ'yü bu güce ulaştıran gerçek sebepler araştırılmalı ve bunlarla mücadele edilmelidir.”
Miroğlu, açıklamasında MİT’i de söz konusu darbe girişimi iddiasına dair bir açıklama yapmaya çağırdı: “Bu ülkenin tarihinde Kürt aşiretleri belki de ilk kez AK Parti iktidarına tekabül eden devlette geniş bir mutabakat sağlamışken birileri bu ilişkileri sarsmaya çalışıyor. Aşiretleri İngilizlerle iş birliği yapan kurumlar olarak göstermek hakkaniyetle bağdaşmaz. Söz konusu iddianın sahibini bir aşiret mensubu olarak özür dilemeye, MİT'i aşiretlerimizi son derece üzen bu açıklama konusunda aydınlatıcı ve rahatlatıcı bir açıklama yapmaya davet ediyorum.”

***

‘Siyasi ayak ortaya çıkarılmalı’

‘İkinci bir darbe girişimi’ iddiasını dün değerlendiren isimlerden biri de CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’dı. TBMM’de açıklamalarda bulunan Altay, “Eğer Türkiye’de bir daha darbe olmaması isteniyorsa, 15 Temmuz darbesinin siyasi ayağını ortaya çıkarılması ve bunlarla hesaplaşılması lazım” dedi. “AKP’nin bu cadı avı işini bırakıp, kendi içinde bir iç muhasebe yapmaya ihtiyacı var” diye konuşan Altay, “En azından asker kaynaklı bir girişimin mümkün olmadığını” söyledi.

Kaynak: Birgun.net