Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın Almanya'ya tepki göstermek için sarf ettiği "Bizim milletimizin geleneğinde fırınlara doldurup insanları diri diri yakma geleneği yoktur" sözleri tepki topladı.

Bozdağ'ın sözlerine yanıt veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok Akatlı, Sivas Katliamı'nı hatırlattı.

"Bozdağ'ın temsil ettiği siyasal gelenek diri diri insan yakmak konusunda pek mahirdir" diyerek Madımak Oteli'ni ateşe veren kalabalığın fotoğrafını paylaşan Altıok, dört madde sıraladı.

Altıok şunları yazdı;

"Bekir Bozdağ geçmişimizde diri diri insan yakmak yok demiş ya Türkçe meali şöyle: saray geleneğinde dindar ve kindar teba emirleri uygular. Biz onları yargılanmaktan koruruz. Koruyamadıklarımıza adil yargı sürecini işletmeyerek sahip çıkarız. Zaman aşımını devreye alırız. Yargılananlara milletvekilinden avukat atar onu sonra onu bakan yaparız. Yakanların tüm avukatları mv, bakan yapar ödülendiririz. İnsan yakanları yakılanların yanında şehit mertebesinde onurlandırırız. Menü de daha neler var neler!"

Bekir Bozdağ tepki çeken konuşmasında "Bizim milletimizin geçmişinde Almanya'nın geçmişinde olduğu gibi insanları diri diri fırınlarda yakma yoktur" demişti.

Bozdağ'ın temsil ettiği siyasal gelenek diri diri insan yakmak konusunda pek mahirdir. pic.twitter.com/FBpcMnwmzh

— zeynep altıok akatlı (@zeynabelle) June 3, 2016

Kaynak: Birgun.net