CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı, Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı Özgür Mumcu’nun “Zalim ve Korkak” başlıklı köşe yazısı nedeniyle hakkında “Cumhurbaşkanı’na hakaret” iddiasıyla 4 yıl 8 ay hapis istemiyle dava açılmasına ilişkin basın metni yayınladı.

Cumhuriyet gazetesi Genel yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün yayımladıkları MİT TIRları haberleri nedeniyle müebbet istemiyle tutuklu yargılandığını hatırlatan Altıok Akatlı, bu durumda Özgür Mumcu’nun da “hakaret” suçlamasıyla yargılanmamasının “garip” olacağını ifade etti.

Bianet'te yer alan habere göre; Akatlı’nın basın metninde şu ifadeler yer aldı:

“Geçmişte gazetecilerin payına düşen ölümdü şimdilerde mahkeme köşeleri, hapishane hücreleri. Hukukun ayaklar altına alındığı, toplumun adalete olan inancının sorgulandığı, düşünce ve ifade özgürlüğünden bahsetmenin mümkün bile olmadığı kapkaranlık bu günlere yurttaşlarımızın alışması bekleniyor.

Gazeteciler her gün mahkeme köşelerinde yaptıkları haberler, yazdıkları yazılardan dolayı kendilerini savunmak zorunda kalıyor.

Siyasilerin eleştirebilir olduğu gerçeği tamamen ortadan kalktı, karşımızda eleştirilemez, sorgulanamaz büyük bir diktatörlük hali kaldı.

Yüzü Batı’ya dönük, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti tahayyülünün yakınından bile geçmeyen bu baskıcı dönem de bitecektir. “CHP olarak, evlatlarımızın öldürülmesi ‘emrini ben verdim’ diyen, 15 yaşında öldürülmüş çocukların annelerini meydanlarda yuhalatan, oğlunun mezarı başında isyanını haykıran yaşlı anneyi ‘beni tehdit etti’ diye dava eden bir insanı ‘Zalim ve Korkak’ diye tanımlamanın son derece yerinde olduğunu, bu tanımın ve başlığı olduğu Özgür Mumcu yazısının da düşünce ve ifade özgürlüğü çerçevesinde ele alınması gerektiğini belirtiyoruz. Bu bir hakaret değildir, bu çok haklı bir eleştiridir.

Özgür Mumcu’nun, Can Dündar’ın, Erdem Gül’ün, iktidarı rahatsız ettiği için tutuklu ve tutuksuz yargılanan tüm gazetecilerin yanında olmaya devam edeceğiz.”

Kaynak: Birgun.net