GÖKAY BAŞCAN - MERSİN

Geçtiğimiz hafta Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı zabıta ekiplerinin engeliyle karşılan sokak müzisyenleri bugün de hem zabıtanın hem polisin engeliyle karşılaştı. Müzik grubunu caddeden ayrılması için uyaran zabıta, daha sonra polisten destek istedi. Polisin müzisyenleri engelleme çabasına yoldan geçmekte olan vatandaşlar da tepki gösterdi.

Atatürk Caddesi’nde müzik yapan Waweyli adlı müzik grubunun üyeleri geçtiğimiz hafta zabıtaların “Burada para topluyorsunuz, dilencilik yasaktır” şeklindeki hakaretlerine maruz kalmıştı.

Waweyli grubu aynı yerde bugün de benzer engellemeyle karşılaştı. Zabıta ekipleri gürültü şikayeti gerekçesiyle grubun müzik yapmasını engellemek istedi. Zabıtanın ardından olay yerine polis ekipleri geldi.. Polis gençlere “Burada müzik yapamazsınız, şikayet var, çok ses oluyor” diyerek çıkıştı. Grup üyeleri de “Türkiye’nin her yerinde sokak müziği yapılıyor, buradan geçen herkes bizi dinliyor” diyerek tepki gösterdi. Polisin gençlere çıkışmasına oradan geçmekte olan vatandaşlar tepki gösterdi. Bir vatandaş, “Çocuklara karışmayın ne güzel müzik yapıyorlar, biz de dinliyoruz. Çocuğum da buradan geçerken onları dinliyor, eğleniyor” diyerek sokak müzisyenlerine destek verdi. Waweyli grubu üyeleri engelleme girişimlerine rağmen müzik yaptıkları yerden 20 metre geriye çekilerek müzik yapmaya devam etti.

Kaynak: Birgun.net