BURAK ABATAY / [email protected]
@abatayburak

Kaan Boşnak ve Engin Sevik'ten kurulu olan ve son dönemlerin en başarılı grupları içinde gösterilen Yüzyüzeyken Konuşuruz, Facebook'taki resmi sayfalarından bir isyan mektubu paylaştı. Geçtiğimiz ay yayınladıkları 'Canavarlar' ve son yayınladıkları 'Ne Farkeder' adlı videoları yapımcıları tarafından yayından kaldırılan grup, isyan etti. Grubun isyanına Fono Müzik'ten cevap geldi.

İşte Yüzyüzeyken Konuşuruz'un Facebook'ta yayınladıkları mektup:

'Köklü(!) plak şirketimiz Fono Müzik işsizlikten çok sıkılıyor olmalı ki Canavar'dan sonra iki gün önce yayınladığımız Ne Farkeder isimli şarkıyı da bugün itibariyle internetten kaldırtmış bulunmaktalar.

Bizim de artık grup olarak bu arkadaşları ifşa etmekten başka çaremiz kalmadı. Yaklaşık üç yıl önce çeşitli vaatlerle bizi kandırıp imza attırdılar, üç yıl içinde iki albüm kaydedip yayınladık. Maddi kaygıları nedeniyle uzun süreçlerde kaydetmek istediğimiz bu albümleri üç gün gibi komik bir süreçte bize zorla canlı çaldırtarak kaydettirdiler, tabii ki içimize sinmedi. Sizin dinlerken "albümde bozmuşlar abi" demenizin sebebi plak şirketimiz yüzünden kafamızdaki şeyi tam olarak yapamadığımızdan kaynaklanmıştı. Bu süreç içinde söz verdikleri hiçbir şeyi gerçekleştiemediler; plak vaadi, klipler vs... Son üç aydır da çalışmalarına devam ettiğimiz üçüncü albümün kayıtlarına başladığımız halde ses mühendisimizin parasını ödemedikleri için kaydettiğimiz şarkıları ses mühendisimizden teslim alamadık.

'BU ADAMLARDAN KURTULABİLMEK İÇİN GRUBU DAĞITMAK İSTEDİK'

Bunun üzerine geçen üç yıl içinde birçok tehdit ve manipülasyona maruz kaldık. Geçen yıl grubun dağılması da plak şirketyle alakalı bir olaydı. Başka bir çaremiz kalmadığı için bu adamlardan kurtulabilmek için grubu dağıtmaya karar vermiştik fakat sonra bizi yine tehdit ve manipülasyonla vazgeçirdiler.
Biz grup olarak çok çaresiz bir durumdayız ve kanımızı emen, emeğimizi sömüren ve gençliğimizin en güzel yıllarını boşa harcayan bu unkapanı mafyası için bir boykot başlatıyoruz. Bizi seven, dinleyen tüm dostlarımızdan, müzisyen arkadaşlarımızdan, sektörde plak şirketleriyle bu sorunları yaşayan dostlarımızdan sosyal medyada destek bekliyoruz. Yalnız olmadığımızı bize hissettirmenizi diliyoruz.

Konuyu hukuğa taşıyacağız, avukatlardan da destek bekliyoruz. Bir daha hiçbir zamanmüzik gruplarının böyle kan emici plak şirketlerine bulaşmaması için bizim yaşadığımız her şey örnek olsun.

FONO MÜZİK Kan emici bir unkapanı mafyasıdır.'

FONO MÜZİK'TEN CEVAP GELDİ

Türkiye Rock Tarihi sitesinde yayınlanan habere göre ise, Fono Müzik'ten grubun eleştirilerine cevap geldi. Fono Müzik'in eski elemanı, grubun firmayla anlaşmasını sağlayan Burak Güngörmüş şu açıklamayı yaptı:

Arkadaşlar, bugün Kaan Boşnak'tan tehdit ve yalan dolu bir mesaj aldım. Mesaj şu şekilde :

"Bu şarkıyı da kaldırtarak Başınıza çok büyük bela aldınız. Sosyal medyada ailleniz ve şirketiniz hakkında boykot başlatacağım. İnsanın işi ve emeğiyle böyle oynanmaz, sizin için yaptığım her şey haram olsun, üzerimden kazandığınız her şey boğazınızdan gelsin, ocağınıza ateş düşsün inşallah. Dayılarımı arattınız bana en sonunda, istanbula geliyorlar sizi bulmaya hayatınızın sonuna kadar o belayla uğraşıcaksınız kaçacak yeriniz kalmayacak. Kendiniz kaşındınız"

Kimin mafya olduğu çok açık belli oluyor Kaan'ın mesajından. Yaklaşık 2 yıldır kendisiyle hiç irtibatım olmamıştır.

Kimseye zorla sözleşme imzalatmadık. Stüdyoda da kimseye zorla bir şey kabul ettirmedik. Bütün çalışma arkadaşlarımız buna şahittir. Tabi canlı kayıtlar için Deneyevi stüdyosuna bir kez daha teşekkür ederim. Hayat boyu gurur duyacağım iki albüm gerçekleştirdik. Yeri geldi bas çaldım, menajerlik yaptım, yapımı üstlendim. Beraber müzik yaptığım bir arkadaşımdan böylesi bir düşmanlık ve tehdit göreceğim aklımın ucundan geçmezdi. Yüzyüzeyken Konuşuruz'u Fono Müzik'le anlaşmasına ön ayak olmuş biri olarak söyleyebilirim ki Fono'nun aramaları ve uyarıları ben ayrıldıktan sonra Kaan Boşnak tarafından hiç cevaplanmamıştır. Diyalog kurulmasını engelleyip daha sonra da kamuoyunu kendi tarafına toplamaya çalışan bu kişi hakkında daha fazla yazmak da istemiyorum. Sorunuz varsa cevaplamaya hazırım.

Şunu da ekliyeyim. Kendisinin yukardaki mesajına cevabım "Cahillerden olma."

YÜZYÜZEYKEN KONUŞURUZ GRUBU DURUMA AÇIKLIK GETİRDİ

Yüzyüzeyken Konuşuruz'un facebook sayfasından yapılan yeni açıklamada ise; "Sosyal medyadan, basından, arkadaşlarımızdan gelen desteğe çok teşekkür ederiz. Konu hukuğa taşınmış durumda. Sinir krizi halinde malum şahsa attığımız mesajda otokontrolü kaybedip yanlış şeyler söylemiş olabiliriz. Şimdi sakin kafayla düşününce biz de kendimize yakıştıramıyoruz. Ama 3 yıldır geçirdiğimiz sürecin içinde duyduklarımız ve yaşadıklarımızın yanında bu inanın ki hiçbir şey. Büyük baskılar altında kalan, emeği sömürülen herkes kontrolü kaybedip yanlış şeyler yapabilir. O mesaj bir delirme, bir tak etme bir dolma sonucu yazılmıştır. Ellerindeki tek koz bu söz konusu mesaj ve rezalet bir sözleşmedir. Avukatlarımızla görüştük ve süreci başlattık. En kısa zamanda özgürlüğümüze kavuşacağız. Çok teşekkürler" ifadelerine yer verildi.

KN BOŞNAK, KONUYU BİRGÜN'E DEĞERLENDİRDİ

Yüzyüzeyken Konuşuruz grubunun kurucularından ve solisti Kaan Boşnak konuyu BirGün'e değerlendirdi. Burak Güngörmüş'e attığı mesajın bir hata olduğunu kabul eden ama bahsi geçen plak şirketinin de hiçbir şey yapmadan üzerlerinden para kazandığını söyleyen Boşnak, "Hakkımızı kimse içinyedirmeyeceğiz" dedi.

Kaan Boşnak'ın BirGün'e yaptığı açıklama şu şekilde:

Herkes hata yapar, attığım mesaj elbette ki bir hata. Fakat insan kendini yalnız ve çaresiz hissedince bundan başka çaresi kalmıyor.

Babasının mafya olmasıyla övünen bir adama diyecek başka lafım yoktu. Çünkü benim de bir ailem var ve 'Kaan ne oluyor?' diye arayan insanlar bunlar. Beni de koruyan insanlar var. Özellikle böyle insanların, bizim gibi düzgün çocukların sahipsiz olmadığını bilmesi lazım.

Cihangir'de hırpalanan arkadaşlar da aynı duruma sahiplerdi. Şimdi anlıyor musunuz? Biz efendi oldukça düzgün sessiz çocuklar oldukça bizi ezmeye çalışacaklar. Ben ne kendi hakkımı ne de grup arkadaşlarımın hakkını kimseye yedirmem. Bu zamana kadar bir şekilde yediler, ama artık yedirmem. Grup için tek klip çekmeden, hiçbir yatırım yapmadan, veresiyeyle albüm yaparak üzerimizden para kazanan böyle insanlara gereken dersi jenerasyonumuz verecek. Biz x jenerasyonu değiliz, onlar da bu durumun farkında ve korkuyorlar. Korksunlar."

Kaynak: Birgun.net