SERBAY MANSUROĞLU / [email protected]
@serbaymansur

İstanbul Avcılar Haramidere’de bulunan Torunlar Holding’e ait Torium Alışveriş Merkezi’nin (AVM) yürüyen merdiveni 3 yaşında bir çocuğun kolunu kaptı.

Torunlar Holdinge ait alışveriş merkezine gelen bir ailenin 3 yaşlarındaki çocuklarının kolu yürüyen merdivene sıkıştı. Çocuk, AVM teknik personeli, itfaiye ve sağlık ekiplerinin yaklaşık 45 dakikalık çabaları sonucu bayıltılarak sıkıştığı alandan çıkarılabildi.

Görgü tanıklarına göre ‘kaza’ şöyle gelişti: Minik çocuk yürüyen merdivenin ters istikametine ilerlemeye çalışırken arızası olduğu öne sürülen merdiven aniden durdu. Çocuk, bu sırada iddiaya göre daha önceden giderilmemiş teknik arızası bulunan merdivendeki yan boşluğa kolunu kaptırdı. Kolu sıkışan minik çocuk uzun uğraşlar sonucu bayıltılarak kurtarılabildi. Hasteneye kaldırılan çocuğa altışar saatlik iki operasyon yapıldı. Çocuğun bir daha kolunu kullanamayacağı belirtiliyor.

Torium AVM yönetimi tarafından yaşanan faciayla ilgili açıklama yapılmadı.

İlk 'kaza' değil

İstanbul Mecidiyeköy'de yıkılan Ali Sami Yen Stadı'nın arazisine Torunlar Holding tarafından yaptırılan rezidans inşaatında 2014 yılı eylül ayında işçileri taşıyan asansör 32’inci kattan zemine çakıldı. Kaza sonucu 10 işçi hayatını kaybetmişti. İnşaatta çalışan işçiler ise asansörlerin önceden arızalı olduğunu, bir ay önce de boş halde düştüğünü ifade etmişlerdi. Rezidans inşaatında kullanılan tipteki asansörlerin normalde düşmeyeceğini söyleyen işçiler asansörün arızalı olduğunu ya da kapasiteden fazla kişi bindiğini ifade etmişlerdi.

En zenginler listesinde

Torunlar Şirketler Grubu'nun sahibi Mehmet Torun, Forbes’in 2013’te paylaştığı en zengin Türkler listesinde 580 milyon dolarlık servetiyle 78’inci sırada yer aldı.

10 işçinin hayatına mal olan Torunlar Center'ın inşaatı durduruldu

Kaynak: Birgun.net