Bu ayın ilk günlerinde grev başlatan Yunanlı çiftçiler uluslararası geçişlerin durmasına neden olmuştu. Çiftçiler kısa bir süre ara verdikleri grevi yeniden başlattı. Grev nedeniyle gümrük kapılarında giriş ve çıkışlar durdu. Pazarkule sınırı bütün geçişlere, İpsala ise TIR giriş-çıkışlarına kapatıldı.

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü resmi web adresinde Yunanistan’daki grev nedeniyle bu ülkeye geçecek vatandaşlara uyarılar yapıldı. Ancak karardan habersiz olan vatandaşlar sabah saatlerinde Yunanistan’a geçmek için gümrük kapısına geldi. Gümrük görevlilerinin durumu anlatması üzerine vatandaşlar geri dönmek zorunda kaldı.

Cihan'dan edinilen bilgiye göre, tatil için Yunanistan’a gitmek üzere Kırklareli’nden yola çıkan Kadir Ballı gümrükten geri dönmek zorunda kaldı. Karşı taraftaki protestodan haberinin olmadığını anlatan Ballı, Yunanistan yerine Bulgaristan’a geçeceğini kaydetti.

Sınırdan geri dönmek zorunda kalanlardan birisi de Cafer Mustafa, komşu ülkeye geçmek için gümrük kapısına gelen Mustafa, görevlilerin grevi haber vermesi üzerine geri döndü. Cafer Mustafa yaptığı açıklama, Yunanistan’da çiftçilerin eylemde bulunduğunu bu nedenle gümrüğün kapalı olduğunu kaydetti. Mustafa, Yunanistan’a geçmek için İpsala Sınır Kapısı’na gideceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Birgun.net