Lifeguard Helles adlı sivil toplum örgütü, Midilli Adası'ndaki Kara Tepe Kampı'nda kalan mültecilere yüzme dersi veriyor. Cankurtaranlar, mültecilerin hem yüzme öğrenmesini hem de varsa denizle ilgili kötü anılarını silmelerini sağlamaya çalışıyor.

Cnntürk'te yer alan habere göre Yunanistan’ın Midilli Adası’ndaki Kara Tepe Kampı’nda kalan mültecilere yüzme dersi veriliyor.

Euronews'ün haberine göre, Lifeguard Hellas adlı sivil toplum örgütünün başlattığı girişim ile can kurtaranlar, kampta kalanlara hem yüzmeyi hem de denizle ilgili kötü anılarının üstesinden gelmeyi öğretiyor. O eğitmenlerden biri olan Lia Stavropoulou çocuklarla birlikte katettikleri gelişmeleri şöyle dile getiriyor:

“Önce onları anneleri zorluyor. Biz burada onları suya alıştırmaya çalışıyoruz. Onları denize sokmayı başardık.”

Bu dersler, sıcaklığın 40 dereceyi geçtiği adada kalan mültecilerin serinlemesine de yardımcı oluyor. Ancak eski günlerden kalan anıları silmek o kadar da kolay olmayabiliyor. Suriyeli sığınmacı Fatma Hariri hislerini şöyle özetliyor:

“Elhamdülillah Yunanistan’dayım. Çok mutluyum. Yolculuk boyunca denizde, çok ağladım. Şimdi de bazen ağlıyorum. Buraya geldiğim zaman yaptığım yolculuk aklıma geliyor ve gözyaşlarımı tutamıyorum.”

Örgüt, her gün kamptaki 50 ile 70 arasında çocuğa denizde yüzdürüldüğünü belirtiyor. Kampta yaşayan 1500 mültecinin yüzde 60’ı çocuk.

Kaynak: Birgun.net