Hakkari'nin Yüksekova ilçesi'nde 78 gün süren sokağa çıkma yasağının 06.00-20.00 saatleri arasında kaldırılmasının ardından ilçeye dönüşler devam ederken, öğrencilerin ise, önümüzdeki pazartesi gününden itibaren ders başı yapacağı belirtildi.

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde 13 Mart 2016 tarihinde başlayan ve 78 gün süren sokağı çıkma yasağının kaldırılması ile birlikte Van, Hakkari ve çevre köylere yerleşen yurttaşlar ilçeye döndü. İlçede süren operasyon ve sokağı çıkma yasağı sırasında 67 okuldan 11'nin hasar gördüğü belirtildi.

İlçeye dönen öğrencilerin önümüzdeki pazartesi gününden itibaren eğitime devam edecekleri belirtilirken, yasak öncesi 33 bin olan ilçedeki öğrenci sayısının da yasak sonrası Milli Eğitim sisteminde 21 bine düştüğü kaydedildi.

Milli Eğitim yetkilileri, sokağı çıkma yasağı sonrası Yüksekova ilçesine dönüş yapıp kendilerine başvuran öğrencilerin okullarında eğitime başlanacağını söyledi. İlçedeki bin 500 öğretmenin de görev yerinde hazır bulunduğu ifade edildi. İlçede telafi eğitimin yapılıp yapılmayacağının ise Milli Eğitim Bakanlığı'nca belirleneceği ifade edildi. Bu arada, ilçe merkezindeki Tümen Komutanlığı içerisinde bulunan 5 derslikli Avukat Mehmet Altun İlkokulu'nda ise bir kısım öğrencinin bugünden itibaren eğitime başladıkları belirtildi.

Kaynak: Birgun.net