Figen Yüksekdağ, Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde sokağa çıkma yasağı ve operasyonları protesto etmek için ilçeye gitmek isteyen ancak güvenlik görevlilerin izin vermemesi üzerine Mardin'in Nusaybin İlçesi Girmeli Mahallesi'nde bekleyenleri ziyaret etti. Bir konuşma yapan Yüksekdağ, insanlık değeri için burada olduklarını söyledi. Yüksekdağ, şunları söyledi:

"Halkımıza dayatılan bu vahşetin durdurulması ve büyük insanlık değerlerin var edilmesi için buradayız. Bugün bu topraklara özgürlük ve demokrasi getirmeyenler, bu halka barışı çok görenler her gün daha fazla ablukayla daha fazla ölüm ve katliamla yaşamımızı kuşatmaya çalışıyorlar. Nice abluka yaşandı bu zamana kadar. Onurumuzu teslim almaya çalışan ablukalardı bunlar. Direncimizi, yaşama bağımlılığımızı, özgürlüğe, demokrasiye inancımızı teslim almaya çalışan ablukalardı bunlar. Ama bu halk nice zalim ablukayı yara, yara kıra,kıra yürüdüyse bugünde bu zalim ablukaları tanımıyoruz."

Yaşadıkları bu olayları unutmayacaklarını söyleyen Yüksekdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarına tepki göstererek şöyle dedi:

"Cumhurbaşkanı çıkmış yine bir halkı, bizleri tehdit ediyor. Neymiş, 'öz yönetim talep edenlerin dünyayı başlarına yıkarlarmış.' Eğer bu dünya yıkılırsa ey saraydaki ey AKP iktidarı siz de bunun altında kalırsınız. Bu dünya yıkılırsa sizin iktidarınız da bunun altında kalır. Ama bizler bu direnen halk bu umutlu barışa, demokrasiye, özgürlüğe inanan, insani ve ahlaki değerlerin yolundan ayrılmayan bu halk nice yıkıntının enkazın altından doğrulup kalktı hala ayakta dimdik ayakta. Kobani'nin yıkıntıları arasından yeni bir medeniyet yeni bir yaşam yeşertti bu halk. Sur'da, Cizre'de, Silvan'da ve Silopi'de yıktığınız her evin yerine halkımızın onur ve özgürlük abidelerini dikeceğiz, bunu unutmayın." ()

Kaynak: Birgun.net