Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın iki günlük Rize ziyaretine eşlik eden Yargıtay, Danıştay ve Sayıştay başkanları, bu kez Erdoğan ile birlikte Kırşehir'deki Ahilik Haftası Kutlamaları'na katıldı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ahilik Haftası Kutlamaları kapsamında Kırşehir'de konuşma yaptı. Konuşmasında, "Bunların bölücü terör örgütüyle ne farkı var? Fezlekeler yargıya tekrar gönderilecek, yargı kararını verecek, uygulamaya geçecek. Suçu olan gocunur. Zaten toplamda kaç milletvekili var, 168. Diğerlerinin böyle bir sorunu yok" diyen Erdoğan'ı izleyenler arasında Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör ve Sayıştay Başkanı Recai Akyel de yer aldı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın geçen haftaki Rize ziyaretine Yargıtay, Danıştay ve Sayıştay başkanlarının da katılıp beraber çay toplaması tartışma yaratmıştı. Yargıçlar Sendikası Başkanı Mustafa Karadağ, yüksek yargı başkanlarının Cumhurbaşkanı ile yaptığı Rize gezisine tepki göstermiş, yargı organlarının bunca şaibeli ve yürütmenin etkisiyle verildiği konuşulan kararların gündemde olduğu bir dönemde Cumhurbaşkanı'yla birlikte görünmelerinin doğru olmadığını kaydetmişti.

Kaynak: Birgun.net