YTB Başkanı Bülbül, ''FETÖ ile bağlantısı tespit edilen Türkiye Burslusu uluslararası öğrencilerin bursları anında kesilecek ve emniyet güçleriyle işbirliği yapılarak ülkelerine geri gönderilecek'' dedi.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Kudret Bülbül, FETÖ ile bağlantısı tespit edilen Türkiye Burslusu uluslararası öğrencilerin burslarının anında kesileceğini ve emniyet güçleriyle işbirliği yapılarak ülkelerine geri gönderileceğini söyledi.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası Türkiye'de eğitim almakta olan uluslararası öğrencilerin süreç hakkında doğru bilgilendirilmeleri gerektiğini söyleyen Bülbül, "Bu terör örgütünü tanımalarının kendileri ve ülkeleri için önemli olduğuna inanıyoruz. Bu kapsamda STK’larla işbirliği halinde öğrencilerimize bilgilendirme toplantıları düzenledik ve devam ediyoruz. Öğrencilerimizin vatandaşı oldukları ülkelerin resmi makamlarını da FETÖ’nün faaliyetleriyle ilgili detaylı olarak bilgilendiriyoruz." şeklinde konuştu.

YTB TÜRKİYE BURSLARI

Her yıl 5 bin öğrencinin yararlanabildiği burslar için 2016 yılında Suriyeli ögrenciler hariç YTB'ye 95 bin başvuru yapıldı. Suriyeli öğrencilerin de başvurmalarının ardından bu sayının 100 bini geçmesi bekleniyor.

YTB, eğitim hayatını Türkiye'de devam ettirmek isteyen lisans öğrencilerine 650, yüksek lisans öğrencilerine 850, doktora öğrencilerine bin 200, araştırma burslularına da 3 bin TL katkıda bulunuyor.

Kurum uluslararası öğrencilere ayrıca barınma imkanı, sigorta, Türkçe hazırlık kursu ve üniversite öğrenci harcı muafiyeti gibi olanaklar da sağlıyor.

Kaynak: Birgun.net