Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, OHAL kapsamında il genelinde bulunan bütün alkollü mekanların kapatılması için genelge yayımladığına dair haberin basın yer alması üzerine, konuyla ilgili açıklama yaptı.

Yozgat'taki eğlence merkezleri neden kapatıldı?

İldeki tüm alkollü mekanları kapatmadıklarını, dolayısıyla yayımlanan haberlerde çarpıtma olduğunu savunan Vali Yurtnaç, “Biz bar, pavyon ve ona benzer çalışan gazinoları kapattık. Geçen haftalarda Sarıkaya ilçemizde hem yaralamalı hem de cinayet olayı oldu. Bu mekanları kalitesi artsın, standardının yükselmesi için gerekli çalışmaları yaparız. Bunlar açılabilir, ancak bu seviyede kavga, dövüş, yaralama adam öldürme ve gürültünün olduğu yerde kamu güvenliğini sağlamak bizim görevimiz. Bu durumun başka tarafa çekilmemesi lazım” dedi.

"Bir bakıma elektrik verdik, herkes kendine gelsin burada"

Yozgat Valiliği'nden 'içkili mekan' açıklaması

Özellikle kadınların isteği üzerine ailenin birlik ve bütünlüğünü korumak için böyle bir uygulamayı uygun gördüklerini kaydeden Vali Yurtnaç, “Pancar hasadından ilimize 200 milyon liraya yakın para girmektedir. İnsanlar çocuklarının ve ailesinin nafakasını götürüyorlar buralarda yiyorlar, uygunsuz ortamlarda. Kapattığımız bölgedeki bar, pavyonlarda aile huzurumuzu bozan, kadınlarımızın şikayetçi olduğu, aileyi korumak maksatlı yaptık bu kapatmayı.Tüm bunları düşünerek OHAL düzeni bozulmadan hem toplum sağlığını ve aileyi korumak hem de bu mekanların standardının yükselmesini sağlamak amacıyla bir bakıma elektrik verdik, herkes kendine gelsin burada. Yoksa amacımız buradaki içkili lokantalar, kafeler hiçbir zaman kapatılmış değil. Umumi açık yerler içki içen vatandaşlar da var içmeyen vatandaşlarda var. Hepsinin huzurunu sağlamak bizim görevimizdir. Eğer aile hayatını korumaya yönelik çalışmamız varsa buda bizim görevimiz. Ben ilçe ziyaretleri yapıyorum, şekerpancarının çokça üretildiği yerlerde kadınlarımızın şikayetleri var. Bir şekilde bunlara engel olmamız lazım. Bir dönem Karadeniz bölgesinde Rusya’dan gelen kişiler vardı. Toplumun ahlakını, sağlığını güvenliğini tehdit eder noktaya geldiyse bugünde bizim bölgemizde bar ve pavyonlar burayı tehdit eder hale gelmiştir. Buralar hem güvenlik açısından sakıncalıdır hem de aile huzuru açısından önemlidir. Standardı düşük, yerlerde hizmet sunan, vatandaşların girmekten imtina ettiği, korktuğu yerleri kapattık. Kamuoyunun bu konuda yanlış bir algi ve hesap içerisine girmemesi gerekiyor. Biz genel emri yazdık. Zabıtamız böyle yerleri bugün, yarın kapatacaktır. Bölgemizde 28 tane bu manada yerler var bunlarla ilgili tedbirler uygulanacak.” ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili görüş beyan eden vatandaşlar da uygulamayı olumlu bulduklarını dile getirdi.

Kaynak: Birgun.net