Türkiye’nin ilk “Türkü Radyosu” olan ve 23 yıldır yayın yapan YÖN Radyo hakkında verilen kapatma kararına tepkiler artarak devam ediyor. Verilen kapatma kararına karşıysa, radyo çalışanları, dinleyiciler ve sanatçılar radyoda nöbet tutuyor. BirGün’e konuşan Yön Radyo Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Mansur Kılınç, Yön Radyo’nun, 23 yıldır bağımsız yayıncılık yaptığının altını çizerek, kapatma kararına karşı olağanüstü bir destek gördüklerini söyledi. Kılınç, “Yön Radyo’nun yayın çizgisi Anadolu’nun en ortak değerleri olan türkülerdir. Radyomuz geliştirdiği uluslararası ilişkilerle Anadolu türkülerini dünyaya dinletmiş, kültürümüzü tanıttı. Radyo’nun çizgisi, Türkiye çizgisidir, basın ve ifade özgürlüğü çizgisidir. Radyomuz, 23 yıllık yayın yaşamında gerek RTÜK, gerekse diğer idari kurumlardan herhangi bir uyarı almamış nadir kurumlardan biridir. Esasen Türkülerin bu ülkenin en ortak, en birleştirici değeri olduğunu şu 4-5 gün içinde bir kez daha görmüş olduk. Herkesin talebi, beklentisi aynı: “Bu yanlış bir karar ve düzeltilmeli.” diye konuştu.

Kapatılmak için sebep yok
Yön Radyo Genel Müdürü Ulaş Can kapatma kararının halen daha tebliğ edilmediğine değinerek şöyle konuştu: “Tebligat olmadığını için neden kapatıldığımızı bilemiyoruz. Kapatılmak için hiçbir sebebimiz yok. Biz Anadolu’nun ortak değerinin türkü olduğunu düşünüyoruz, radyonun da derdi tam olarak bu. Ülkede inşaları birleştiren gücün türkü olduğunun farkındayız. Bizim her görüşten dinleyicimiz var. Dinleyicilerimiz çok büyük destek gösteriyor. Böreği yapan, sarması yapan buraya gelip, bizimle beraber türkü söyleyip, türkü dinliyor.” Şeklinde konuştu.

Böyle bir radyo kapatılıyor

Usta sanatçılardan hükümete YÖN Radyo tepkisi


Yön Radyo’ya dayanışma ziyaretinde bulunan sanatçı Sadık Gürbüz ise şu değerlendirmede bulundu: “Bu radyo, türküler çalarak program yapan, türkülerini dinleten bir radyo. İnternet üzerinden bir radyo. Türküseverlerin toplandıkları, böyle bir radyo kapatılıyor. Kendi yağında kavrulan, türkülerle yola devam eden bu radyo daha önceden RTÜK’ten hiç ceza ve uyarı almamıştı.”

Kaynak: Birgun.net