Çanakkale'de şehitliğe ziyaretçi taşıyan yolcu otobüsü devrildi: 5 ölü, 32 yaralı

Kaza, bu sabah, Gelibolu'ya bağlı Kavakköy Mevkii'nde meydana geldi. İstanbul'dan Çanakkale'ye şehit ziyaretine gelenleri taşıyan tur otobüsü, Kavakköy Mevkii'nde henüz bilinmeyen bir şekilde kontrolden çıkarak devrildi. Kazada ölü ve yaralıların bulunduğu öğrenildi. Kazayı haber alarak bölgeye hareket eden sağlık ekipleri, yaralı kurtulanları ambulanslarla, Çanakkale ve Edirne'deki hastanelere kaldırıldı. Kaza yerinde incelemeler sürüyor.

İLK BELİRLEMEYE GÖRE 4 ÖLÜ 27 YARALI

Çanakkale Gelibolu İlçesi'nde, şehitlik ziyareti için kente gelenleri taşıyan tur otobüsünün devrildiği kazada ilk belirlemeye göre 4 ölü 27 yaralı bulunduğu öğrenildi.

Çanakkale Valisi Hamza Erkal, Gelibolu İlçesi'nde, şehitlik ziyareti için kente gelenleri taşıyan tur otobüsünün devrildiği kazayla ilgili açıklama yaptı. Vali Erkal, Sancaktepe Belediyesi Kuran kursu kursiyerlerini Gelibolu yarımadası şehitliğine getirilen tur otobüsünün, Gelibolu yakınlarınya yoldan çıkarak şarampole devrildiğini ve ilk belirlemere göre 4 kişinin hayatını kaybettiğini açıkları. Ayrıca kazada biri ağır 27 yaralı bulunduğunu, yaralıların Keşan ve Gelibolu Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığını söyledi.

VALİ ERKAL: "ÖLÜ SAYISI 5'E ÇIKTI"

Çanakkale Valisi Hamza Erkal, şehitlik ziyareti için kente gelenleri taşıyan tur otobüsünün devrildiği kazada ölü sayısının yükseldiğini belirtti. Hastaneye kaldırılan yaralılardan birinin yaşamını yitirmesiyle, ölü sayısının 5'e yükseldiğini açıkladı. Kazada yaralananların sayısının ise 32 olduğunu söyledi. Kazada yaralanan otobüs şoförünün adının Halil Aydın olduğu, Keşan Devlet Hastanesi'nde tedavisinin sürdüğü bildirildi. ()

Kaynak: Birgun.net