Mimarlar Odası’nın Yıldız Sarayı Dış Karakol Binası’ndaki çalışma odalarının polis zoruyla boşaltılmasından sonra Türkiye Yazarlar Sendikası’nın (TYS) binadaki odasının da boşaltılması istendi.

Evrensel'in haberine göre, TYS henüz ellerine bir tebligatın ulaşmadığını fakat kısa bir süre içinde tebligatın ellerine ulaşacağını ifade etti. TYS’nin yaptığı basın açıklamasında, “Görülüyor ki mimarlara uygulanan işgal ve şiddet, bugün yarın bizim de başımıza gelecektir. Boşaltma günü henüz bildirilmedi ancak boşaltmak için toplarıyla tüfekleriyle, akrepleriyle TOMA’larıyla geldiklerinde TYS Yönetim Kurulu’nun genel merkezde olacağını bilmenizi isteriz.” denildi.

Kamuoyunun, odaların ve STK’ları desteğinin önemli olduğunu belirten TYS Genel Başkanı Mustafa Köz, bu konuda gösterilecek olan dayanışma, zorbalara karşı gücümüzü artıracaktır” dedi.

Boşaltılma gerekçesinin Yıldız Sarayı da Tayyip Erdoğan’ın çalışma dairesine ya da konuk kabul sarayına dönüştürülmek istendiğini iddia eden TYS, Kültür Bakanlığı’ndan yeni yer istedi. Ancak bu isteklerine henüz cevap verilmedi.

Daha önce de TYS’nin Yıldız Sarayı Arabacılar Dairesi’ndeki Edebiyat Müze Belgeliği boşaltılmıştı. Belgeler hâlâ kolilerde bekliyor.

Kaynak: Birgun.net