Başbakan Binali Yıldırım, kredi kartına yapılan düzenlemeyle ilgili açıklama yaptı. Yıldırım, genel taksit sayısının 12 aya çıkarıldığını söyledi.

Yıldırım’ın konuya ilişkin yaptığı açıklamalar şu şekilde:

Borç bakiyelerinin yeniden yapılandırma imkanı getiriyoruz. Bu ne demektir? Yani ödüyorsunuz, baştan yapmışsınız taksitleri sonra ödeme zorluğu içine girdiniz. Değiştirebiliyorsunuz, yeniden yapılandırma yapıyorsunuz. Bir defaya mahsus olmak üzere 72 aya kadar yeniden yapılandırma imkanı getiriyoruz. Bu ihtiyaç kredileriyle ilgili bir düzenleme. Ayrıca tüketici kredilerindeki vade azami 36 aydı, bunu 48 aya çıkarıyoruz.

Konut kredilerinde öz kaynak kredi diye iki bölüm vardı. Yani 100 binliraya bir ev alacaksınız 75 binini kredilendiriyordunuz, 25 binini de siz veriyordunuz. Burada 5 puan artırdık. Bankalar 80 bine kadar, yüzde 80'e kadar kredilendirebilecek yüzde 20'sini de alıcı karşılamış olacak.

Bir başka düzenleme kalkınma bankası, katılım bankaların finansal kiralamaları. Diğer adıyla leasing işlemlerinde kredi teminat oranı uygulamasından istisna getiriyoruz ve yüzde yüzünü kredilendirebilecekler. Diyelim ki finansal kiralama yoluyla bir araç alacaksınız yüzde 100'üne kadar kredilendirme mümkün olacak.

Kaynak: Birgun.net