Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün ortasında duran Yıldırım, yetkililerden bilgi aldı. Burada makam aracının direksiyonuna geçen Binali Yıldırım'ın yan koltuğunda Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan yer aldı. Yıldırım daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Açıklamadan satır başları şöyle:

Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 26 Ağustos'ta, sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla açılacak, ayrıca birçok ülkeden devlet ve hükümet başkanları da bu açılışa davetli. Bunlar arasında şimdiden katılacaklarını bildirenlerde var.

Bu köprü sadece bir köprü değil, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 4 şerit gidiş 4 şerit geliş olmak üzere toplam 8 şerit. Ortasında bir de tren yolu var. Dolayısıyla 10 şeriti bulan, dünyanın en geniş açıklığına sahip köprüsü. Kule yüksekli de dünyada 322 metre ile en yüksek köprü.

Sadece bir ulaşım aracı değil, aynı zamanda bir kimliği olan, ruhu olan bir mühendislik değeri olan bir proje.

"ELİMİZDE LİSTE VAR"

Başbakan Yıldırım: "Düzgün çalışan, namusuyla işini, gücünü yapan, terör örgütüne bulaşmamış ama hasbelkader onlara mal vermiş, iş yapmış, bunların endişe etmesine gerek yok. Bunlarla ilgili bizim herhangi bir takibatımız olmaz. Elimizde liste var. Bu terör örgütünün finans ayağını oluşturan, iş alemindeki temsilcileri belli. Bunlara yoğunlaşılacak. Türkiye'de 700 binin üzerinde firma var. Bunların sayısı çok az, öyle binler bile ifade etmiyor, daha az sayıda. O yüzden iş aleminin tedirgin olmasını gerektirecek bir şey yok. Biz neyi, nasıl yapacağımızı çok iyi biliyoruz. Yaşın yanında kuru da yanmayacak."

Kaynak: Birgun.net